Φωτογραφία Νικόλαος Πανάγος
Αξιολόγηση σεμιναρίου
από Νικόλαος Πανάγος - Monday, 23 January 2012, 8:14 PM
 
Αγαπητοί φίλοι,

φτάσαμε στο τέλος του σεμιναρίου και θα ήταν πολύ χρήσιμο για εμάς να γνωρίζουμε τις απόψεις σας σχετικά με την ποιότητά του. Αν ήταν αντάξιο των προσδοκιών σας, παρατηρήσεις και σχόλια σχετικά με τον τρόπο διδασκαλίας, τη διδακτέα ύλη, τον διδάσκοντα κλπ κλπ κλπ. χαμόγελο
Θα σας παρακαλούσα όλους να μπείτε στον κόπο να απαντήσετε στο παρόν ποστ και γράψετε τις παρατηρήσεις και τα σχόλιά σας, θετικά ή αρνητικά. Επίσης, προτάσεις για σεμινάρια που θα επιθυμούσατε να δείτε στη λίστα μας είναι και αυτές καλοδεχούμενες!
Σας διαβεβαιώνω πως τα λαμβάνουμε σοβαρά υπ' όψιν κατά το σχεδιασμό των σεμιναρίων, τα οποία προσπαθούμε να βελτιώνουμε συνεχώς.
Από την πλευρά μου, το σεμινάριο κύλησε ομαλά και νομίζω πως είχα πολύ καλή συνεργασία με όλους σας.
Σας εύχομαι τα καλύτερα για ό,τι κάνετε και ελπίζω ο χρόνος που επενδύσατε και οι γνώσεις που αποκτήσατε να αποδώσουν και σας φανούν χρήσιμες στο μέλλον.

Τα λέμε!

ΝΠ

Υ.Γ. Όσοι από εσάς λάβετε μέρος στην εξεταση της Oracle pls ενημερώστε με για το αποτέλεσμα! Γνώμη μου είναι πως θα πρέπει να πάτε όλοι για την πιστοποίηση. Καλή επιτυχία σε όσους το κάνουν!
 
Φωτογραφία Δημήτρης Δανάμπασης
Re: Αξιολόγηση σεμιναρίου
από Δημήτρης Δανάμπασης - Monday, 23 January 2012, 7:45 PM
 
Αρχικά θα ήθελα να σας συγχαρώ για την θαυμάσια δουλειά σας!Τα περισσότερα έχουν ειπωθεί σε προηγούμενα posts αλλά αυτό που θέλω να τονίσω είναι οι εκπληκτικές σημειώσεις σας που επεξηγούν τις ενότητες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.Θα ήθελα όμως το κομμάτι των νημμάτων να είχε μεγαλύτερη έκταση και με περισσότερα παραδείγματα.Δεν καταλαβαίνω δύο πραγματάκια όμως...

"Στη συνάντηση ειπώθηκαν αρκετά αλλά για... "
Στις 4/2 δεν είναι η συνάντηση??

"Όσοι από εσάς λάβετε μέρος στην εξεταση της Oracle..."
Πότε είναι η εξέταση και που??Μήπως έχασα κάποιο post που ενημερώνετε?

Ευχαριστώ για την άψογη συνεργασία.
Φωτογραφία Νικόλαος Πανάγος
Απάντηση: Re: Αξιολόγηση σεμιναρίου
από Νικόλαος Πανάγος - Monday, 23 January 2012, 8:20 PM
 
Καλησπέρα Δημήτρη,

κατ' αρχήν να σε ευχαριστήσω για τα καλά σου λόγια, έχουν μεγάλη αξία για εμας. Η συνάντηση είναι πράγματι στις 4/2, επειδή έκανα copy/paste το κείμενο από το παλιό post αυτό είχε ξεμείνει :-)

Η εξέταση της Oracle οδηγεί στην επίσημη πιστοποίηση, την οποία μπορείτε να διεκδικήσετε όλοι αν το επιθυμείτε. Η ύλη του σεμιναρίου έχει βασιστεί στα objectives της Oracle για τη συγκεκριμένη εξέταση ώστε να είστε σε θέση να αποκτήσετε τη συγκεκριμένη πιστοποίηση. Η εξέταση αυτή δεν συμπεριλαμβάνεται στο σεμινάριο, γίνεται κατόπιν ραντεβού που κλείνετε εσείς οι ίδιοι με ένα διαπιστευμένο εξεταστικό κέντρο.

Περισσότερες οδηγίες θα βρεις στο αντίστοιχο ποστ που υπάρχει, αν και κάποια πράγματα έχουν αλλάξει. Σίγουρα θα τα συζητήσουμε όλα αυτά στη συνάντηση στην οποία από ότι είδα θα είσαι, οπότε όποιες απορίες έχεις πιστέυω πως θα σου λυθούν.
Φωτογραφία ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΩΤΣΑΚΗΣ
Re: Αξιολόγηση σεμιναρίου
από ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΩΤΣΑΚΗΣ - Tuesday, 24 January 2012, 11:40 AM
 
Καλησπέρα σε όλους,

Ύστερα από την σχεδόν 10ετή εμπειρία μου στον προγραμματισμό σε εκπαιδευτικό και επαγγελματικό επίπεδο και δαπανώντας πολλές μέρες και νύχτες για να παράγω αρκετά κιλά κώδικα cool, θεωρώ ότι το σεμινάριο κρίνεται απολύτως επιτυχημένο τόσο στην οργάνωση όσο και στην υποστήριξη του.

Ευχαριστώ πολύ το Νίκο, γιατί παρέχει "ηλεκτρονική μεταδοτικότητα" (μπορεί να γίνει και web service αργότερα smile), πράγμα πολύ σημαντικό για έναν άνθρωπο που έχει αναλάβει την οργάνωση και την υποστήριξη του σεμιναρίου.

Μεταδοτικός Νίκος = new Μεταδοτικός();
Νίκος.givelight(JavaClass);
System.out.println("Ωραίο σεμινάριο!!");

Η πλατφόρμα είναι ιδιαίτερα εύχρηστη, τα quiz πολύ καλά καθώς και οι εργασίες έβρισκαν στόχο. Οι σημειώσεις με βοήθησαν πολύ στο να κατανοήσω αμέσως τη λογική της γλώσσας (αυτό είναι και το ζητούμενο) ανοίγοντας το δρόμο για την πιστοποίηση που είναι και ο βασικός μου στόχος.

Θα προσπαθήσω να κάνω αρκετές επαναλήψεις στις σημειώσεις και στο βιβλίο (αν με αφήσει ο χρόνος) και να δώσω για την πιστοποίηση στην πρώτη ευκαιρία.

Θα ήθελα μόνο να διαφημίζεται περισσότερο το σεμινάριο, γιατί νομίζω ότι αρκετός κόσμος θα ενδιαφερόταν. Είναι γρήγορο, δεν σε κουράζει και σου δίνει το φως για να αρχίσεις κάτι ή να εμπλουτίσεις τις γνώσεις σου.Το κόστος είναι φυσιολογικό και επειδή ο κόσμος που οικονομικά τα περνάει δύσκολα, δεν θα πληρώσει για masters, μπορεί με κάποια σεμινάρια να προχωρήσει.

Συγχαρητήρια για την πολύ καλή δουλειά και λογικά θα τα πούμε από κοντά το άλλο Σάββατο.

Καλή συνέχεια σε όλους και όλες,

Keep Coding..
Φωτογραφία ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΑΣΚΑΝΗΣ
Re: Αξιολόγηση σεμιναρίου
από ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΑΣΚΑΝΗΣ - Tuesday, 24 January 2012, 1:44 PM
 
Βρήκα το σεμινάριο εξαιρετικό και πάρα πολύ καλά οργανωμένο. Με εξέπληξε πραγματικά πολύ ευχάριστα (ειδικά μετά από την άσχημη μου εμπειρία από το ανοιχτό πανεπιστήμιο).
Σίγουρα εγώ θέλω πολύ δουλειά ακόμα, αλλά και μόνο το γεγονός πως μπορώ να αρθρώσω δύο γραμμές κώδικα μην έχοντας αρχικά την παραμικρή ιδέα από το αντικείμενο (είμαι ένας φτωχός και μόνος γραφίστας) σίγουρα λέει πολλά. Συγχαρητήρια σε όλους όσους έχουν εργαστεί και ιδιαίτερα σε εσάς κ. Πανάγο, για τις πάντα εύστοχες παρατηρήσεις σας και για τη βοήθειά σας.
Φωτογραφία Αναστασία Γωγή
Απάντηση: Αξιολόγηση σεμιναρίου
από Αναστασία Γωγή - Wednesday, 25 January 2012, 10:07 AM
 
Το σεμινάριο είναι πολύ εποικοδομητικό! Περιέχει τα βασικά αλλά πολύ απαραίτητα στοιχεία της γλώσσας δίνοντας έμφαση στην προετοιμασία για την πιστοποίηση. Σχέση τιμής-ποιότητας είναι σίγουρα άριστη!
Οι σημειώσεις είναι "to the point", περιεκτικές και καλογραμμένες αντικαθιστώντας το βιβλίο σε επίπεδο σεμιναρίου. Τα τυπογραφικά ("εννοιολογικά") λάθη που έχουν βρεθεί κατά καιρούς καλό θα ήταν στον επόμενο κύκλο να διορθωθούν.
Κάποια κεφάλαια (π.χ εξαιρέσεις, πολυνηματική επεξεργασία και σχεδιασμός GUI) θα ήθελα να ήταν πιο ανεπτυγμένα και με περισσότερα παραδείγματα. Επίσης, θα επιθυμούσα ως τελική άσκηση μία εργασία που θα τα συνδύαζε όλα.
Φωτογραφία kostis manopoulos
Re: Αξιολόγηση σεμιναρίου
από kostis manopoulos - Wednesday, 25 January 2012, 12:15 PM
 
Καλησπέρα, το σεμινάριο νομίζω πως έκανε οτι είναι απαραίτητο για την εισαγωγή μας στον κόσμο της Java.. γενικά θα το χαρακτήριζα απαιτητικό, όμως άξιζε τον κόπο αλλά και τα λεφτά που δώσαμε μέχρι και το τελευταίο ευρώ.. Νίκο, μήπως θα μπορούσες να μου πεις που μπορώ να βρω κάποιες παραπάνω πληροφορίες για την πιστοποίηση καθώς και αν στο τέλος του σεμιναρίου θα μας αποσταλεί κάποια βεβαίωση παρακολούθησης?? σ΄ευχαριστώ εκ των προτέρων..
Φωτογραφία Νικόλαος Πανάγος
Απάντηση: Re: Αξιολόγηση σεμιναρίου
από Νικόλαος Πανάγος - Wednesday, 25 January 2012, 3:16 PM
 
Κωστή σ' ευχαριστούμε που έκανες τον κόπο να καταθέσεις την αποψή σου και για τα καλά σου λόγια.
Με τη λήξη του σεμιναρίου θα λάβετε όλοι το πιστοποιητικό ειδίκευσης του Εργαστηρίου (ενδεχομένως να περάσει κάποιο χρονικό διάστημα γιατί είσαστε πολλοί από όλα τα σεμινάρια).
Σχετικά με την επίσημη πιστοποίηση της Oracle διάβασε το ποστ που έχω κάνει και θα τα συζητήσουμε όλα στη συνάντηση το Σάββατο (4/2). Αν δε μπορέσεις να είσαι εκεί στείλε μου ένα email να σου δώσω το τηλέφωνό μου και να τα συζητήσουμε τηλεφωνικώς.
Φωτογραφία ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
Απάντηση: Αξιολόγηση σεμιναρίου
από ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ - Wednesday, 25 January 2012, 3:55 PM
 
Δάσκαλε Νίκο συγχαρητήρια.Και φυσικά είχες δικιο.Το σεμινάριο δεν έχει καμία σχέση με την php-sql.Στον βαθμό δυσκολίας εννοώ.Γύρισα πίσω στην php και γράφω κωδικα πολύ πιο εύκολα απο πρίν.Αποκτήσαμε προγραμματιστικό υπόβαθρο.Σου γράφω απο την χιονισμένη Εγνατία.Το Σαββάτο 4 του μήνα επιστρέφω.Και θα είμαι και εγώ στην συνάντηση.Μην με ξεχάσεις για τον χρόνο που σου ζήτησα.Ευχαριστώ πολύ.
Φωτογραφία Κατερίνα Τσιριγκούλη
Re: Αξιολόγηση σεμιναρίου
από Κατερίνα Τσιριγκούλη - Wednesday, 25 January 2012, 6:08 PM
 

By far το καλύτερο e-learning σεμινάριο που έχω παρακολουθήσει το οποίο ξεπέρασε τις προσδοκίες μου, δεν πήγαν ‘χαμένα’ τα χρήματα και θα μου φανεί χρήσιμο στον χώρο της δουλειάς μου (μπορώ πλέον σε καλό βαθμό να αντικρούσω συνεργάτες και να επιχειρηματολογήσω για τεχνικά ζητήματα και bugs που καθημερινά προκύπτουν και τι πραγματικό effort απαιτείται για επίλυση!!!!). Και σίγουρα θα διαφημιστεί και θα προταθεί σε συναδέλφους μου και γνωστούς που ασχολούνται με τον προγραμματισμό και επιθυμούν να εντρυφήσουν στον Java κόσμο!

Τόσο οι σημειώσεις που δόθηκαν για μελέτη όσο και οι multimedia περιεκτικές και ουσιαστικές παρουσιάσεις ανά ενότητα έχουν ύφος ιδιαίτερα αναλυτικό και επεξηγηματικό, στοχεύουν άμεσα στη κατανόηση εννοιών και τη μεθοδολογία, ώστε κάποιος γρήγορα και εύκολα να μπορεί να μάθει και να εφαρμόζει τον τρόπο σκέψης και υλοποίησης του αντικειμενοαντιστρεφούς προγραμματισμού.

Αλλά και το επίπεδο των quizzes και των εργασιών ξέφευγαν από τα τετριμμένα που έχω προσωπικά βιώσει και πραγματικά εξεταζόμασταν και κρινόμασταν στην κατανόηση εννοιών και τεχνικών/προγραμματιστικών λεπτομερειών και όχι στην ‘παπαγαλία’!! … Δεν ήταν λίγες οι φορές που κόλλησα για ώρα σε ερωτήματα των quizzes για να κάνω την σωστή επιλογή αμφιταλαντευόμενη ανάμεσα σε 2 απαντήσεις ή να απορώ πως έχασα απάντηση που την θεωρούσα σίγουρη :-):-)

Ιδιαίτερα ευχάριστο και ικανοποιητικό ήταν το γεγονός της γρήγορης απόκρισής σας σε ερωτήματα και απορίες που τίθονταν στα forums, αποδεικνύοντας ότι είστε βαθύς γνώστης του αντικειμένου και ότι έχετε το χάρισμά της πολύ καλής μετάδοσης των γνώσεών σας. κ. Πανάγο, σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ!

Φυσικά αξίζουν θερμά συγχαρητήρια και στην υπόλοιπη ομάδα που έχει συμβάλλει στην προσπάθεια αυτή και στο εξαιρετικό έργο που έχετε όλοι κάνει!!! ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΕΤΣΙ !!!!


Φωτογραφία Αθανασία Δούρου
Απάντηση: Αξιολόγηση σεμιναρίου
από Αθανασία Δούρου - Thursday, 26 January 2012, 4:25 PM
 
Για να είμαι ειλικρινής ξεκίνησα κάπως δύσπιστα το σεμινάριο μιας και τα on line μαθήματα με δυσκόλευαν γιατί αποστηθίζω πολλά μέσω ζωντανής παρακολούθησης μαθημάτων και λιγότερο διαβάζοντας τα!Στην πορεία άλλαξα γνώμη, αρχικά οι multimedia παρουσιάσεις μαζί με τα quiz είναι ο,τι καλύτερο για την σωστή κατανόηση και διδασκαλία. Οι ερωτήσεις των quiz ήταν up to the point πολύ κατατοπιστικές και θεωρώ κατανοώντας τις κάποιος έχει καλύψει ένα σημαντικό θεωρητικό κομμάτι της Java. Τώρα οι εργασίες νομίζω πως ήταν επι το πλέιστον απλές και η φιλοσοφία τους ήταν απλή εφαρμογή κάποιων εννοιών θα προτιμούσα να ήταν κάποια κομμάτια πιο σύνθετα ή να είχαν περισσότερα επίπεδα, θα ήταν ωραίο!Τελος δεν έχω να πω τίποτα για την συνεργασία,την προθυμία, την αμεσότητα και το σωστό συντονισμο που πρόεβαλε καθ'ολη την διάρκεια ο κος Νίκος!Τα συγχαρητήρια μου για την πολύ καλή δουλεια και ευχαριστώ που μου δώσατε την ευκαιρία να προσθέσω ένα plus προσόν στο βιογραφικό μου!
Να 'στε καλά, καλή δύναμη και καλή συνέχεια!!!
Φωτογραφία ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΜΑΤΣΙΚΑΣ
Re: Αξιολόγηση σεμιναρίου
από ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΜΑΤΣΙΚΑΣ - Friday, 27 January 2012, 10:19 AM
 
Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την συνεργασία και υποστήριξη σας. Θεωρώ ότι το σεμινάριο ήταν πολύ καλό. Πιστεύω ότι ωφελήθηκα. Αυτό το μάθημα, μου κίνησε το ενδιαφέρον για να ασχοληθώ ενεργά με την JAVA.

Όσο άφορά τις σημειώσεις, τις βρήκα καλές, περιεκτικές και ουσιαστικές, και τις παρουσιάσεις ανά ενότητα, αναλυτικές και επεξηγηματικές. Δυστυχώς δεν γίνονται download (με ήχο και κίνηση).

Ελπίζω στις 4/2 (Σάββατο), να βρίσκομαι στην συνάντησή μας, αν ο καιρός το επιτρέπει (διότι μένω Χαλκίδα) και δεν υπάρχουν κολλήματα οικογενειακά.

Σας ευχαριστώ πολύ και για τις ευχές σας.


Φωτογραφία Κωνσταντίνος Κανελλόπουλος
Απάντηση: Re: Αξιολόγηση σεμιναρίου
από Κωνσταντίνος Κανελλόπουλος - Saturday, 28 January 2012, 9:19 AM
 
Κι εγώ το ευχαριστήθηκα το σεμινάριο. Το βρήκα αρκετά απαιτητικό για κάποιον που εργάζεται, αλλά και εξίσου ανταποδοτικό. Το μόνο που θα είχα να προτείνω θα ήταν η προσθήκη μιας εβδομάδας για τον αντικειμενοστραφή προγραμματισμό, στο τέλος και μία τελική άσκηση που θα συνδυάζει ότι μάθαμε από όλες τις ενότητες.
Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι ένα σεμινάριο Java II.
Φωτογραφία ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΥΜΠΕΡΗΣ
Re: Αξιολόγηση σεμιναρίου
από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΥΜΠΕΡΗΣ - Saturday, 28 January 2012, 1:38 PM
 
Θα ήθελα και εγώ να δώσω τα συγχαρητήρια στην ομάδα για το σεμινάριο αυτό.

Το βρήκα αρκετά καλό και απαιτητικό (Που έτσι πρέπει να είναι).

Παρόλο που ζορίστηκα και έχασα πολλά σαββατοκύριακα παλεύοντας πραγματικά με κάποιες ασκήσεις, είχε πολύ ενδιαφέρον και νομίζω ότι είναι ιδανικό για κάποιον που θέλει να κάνει εισαγωγή στην JAVA και να έχει μια σφαιρική εικόνα για την γλώσσα.

Έχω βεβαία και κάποιες μικρές παρατηρήσεις.

Για έμενα προσωπικά το multimedia υλικό ήθελα να είναι πιο δραστήριο και όχι τόσο σαν ανάγνωση της παρουσίασης. Επειδή εγώ είμαι δυσλεκτικός και πάντα βασιζόμουν στην παράδοση του μαθήματος από τον καθηγητή. (Για αυτό τον λόγο φοβάμαι και τα ηλεκτρονικά σεμινάρια). Ένιωσα σε κάποια σημεία ότι έχανα την συνέχεια και ότι κάτι χανόταν.

Της σημειώσεις της βρήκα πολύ καλές και αρκετά εστιασμένες. Σε κάποια κεφαλαία ίσως να χρειαζόντουσαν κάποια επιπλέων παραδείγματα.

Τα quizzes είναι πολύ καλά και νομίζω μέσα από αυτά ξεμπέρδευες κάποια σημεία περίεργα.

Και μια πρόταση. Θα ήταν πραγματικά ωραίο μετά την κάθε άσκηση να υπάρχουν μαζεμένα κάποια συνηθισμένα λάθη πάνω στην προηγουμένη άσκηση σαν μια multimedia παρουσίαση.

Πραγματικά ήταν πολύ δημιουργικό το σεμινάριο αυτό και σίγουρα όταν θα έχω χρόνο θα επιλέξω και κάποιο άλλο.

Λυμπέρης Παναγιώτης.
Φωτογραφία Αθανασία Γιαννοπούλου
Απάντηση: Αξιολόγηση σεμιναρίου
από Αθανασία Γιαννοπούλου - Sunday, 29 January 2012, 8:36 AM
 
Καλημέρα και απο εμένα
συμφωνά με όλα όσα είπαν παραπάνω οι προηγούμενοι και θα δώσω έμφαση στα όσα υπόθηκαν για την 7η και 9η ενόντητα στις οποίες και εγώ θεωρώ ότι έπρεπε να δωθείπερισσότερος χρόνος και κυρίως , προσωπική μου άποψη, περισσότερα παραδείγματα
Κατα τα άλλα όλα ήταν αριστα!!!

Καλη συνέχεια...
Φωτογραφία Πανωραία Δάρα
Re: Απάντηση: Αξιολόγηση σεμιναρίου
από Πανωραία Δάρα - Sunday, 29 January 2012, 11:07 PM
 

Γεια σας και από εμένα! Συγχαρητήρια για το πολύ εποικοδομητικό σεμινάριο! Επίσης πολλά μπράβο και σε σένα Νίκο γιατί ανταποκρινόσουν άμεσα στις απορίες μας και σε οποιαδήποτε βοήθεια. Το σεμινάριο βοηθά παρά πολύ στο να καταλάβεις βασικές αρχές του προγραμματισμού και να έχεις μια πιο καθαρή εικόνα για ουσιαστικές έννοιες. Τα κουιζάκια πολλές φορές με προβλήματισαν και με βοήθησαν στο να καταλάβω περισσότερα πράγματα. Με ταλαιπώρησαν πιο πολύ από τις εργασίες. Και εγώ θα επιθυμούσα μία τελική εργασία πιο συνδυαστική. Οι σημειώσεις ήταν πάρα πολύ καλές, πολύ κατατοπιστικές. Ίσως να χρειάζονται λίγα περισσότερα παραδείγματα στα κεφάλαια 7 και 9. Σίγουρα τ'άξιζε τα λεφτά του! Σκέφτεστε να κάνετε μήπως κάποιο δεύτερο κύκλο στη java που να εμβαθύνει πιο πολύ και να είναι πιο απαιτητικο; Καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα παρευρεθώ και γω το Σάββατο στη συνάντηση.


Φωτογραφία Ευστράτιος Τσομπανόπουλος
Re: Αξιολόγηση σεμιναρίου
από Ευστράτιος Τσομπανόπουλος - Monday, 30 January 2012, 11:51 AM
 
Καλησπέρα σε όλους,

νομίζω ότι όσοι μίλησαν πριν από μένα με κάλυψαν. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από το σεμινάριο. Πολλά μπράβο σε όλους όσους έχουν δουλέψει για να βγει αυτό το αποτέλεσμα. Θα δώσω και εγώ τα εύσημα μου στον Νίκο για την (υπερβολικά!!!) άμεση ανταπόκριση στις απορίες μας και σε οποιαδήποτε βοήθεια.

Θα συμφωνήσω επίσης για την 7η και (ειδικά) την 9η ενότητα. Εγώ προσωπικά τα βρήκα σκούρα και θα ήθελα λίγη παραπάνω επεξήγηση και πολλά παραπάνω παραδείγματα. σας εύχομαι και πάλι να περάσετε super στην συγκέντρωση!
Και μια παράκληση: Αν μπορούμε να ενημερωθούμε λίγο παραπάνω για την εξέταση;;;;;;;

Στράτος
Φωτογραφία Χάρης Κοντογιάννης
Re: Αξιολόγηση σεμιναρίου
από Χάρης Κοντογιάννης - Tuesday, 31 January 2012, 5:41 PM
 
Καλησπέρα κι απο μένα,

θα συμφωνήσω κι εγώ με τον Στράτο, ότι με κάλυψαν όσοι μίλησαν πριν απο μένα. Συγχαρητήρια σε όλους!!!

Η μόνη παρατήρηση που έχω να κάνω κι απορώ πως δεν έχει αναφερθέι ακόμη από κανέναν, είναι περισσοτερα ΑΓΓΛΙΚΑ!!!!

Κατανοώ το γεγονός ότι βρισκόμαστε στην Ελλάδα κι ότι το σεμινάριο απευθύνεται και σε αρχάριους, αλλά αν σκοπός του σεμιναρίου είναι η προετοιμασία για την απόκτηση της πιστοποίησης, τότε πιστεύω ότι θα έπρεπε να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στην αγγλική ορολογιά, τόσο στις σημειώσεις όσο και στα Quizes, γιατί στην τελική εξέταση, που είναι στ' αγγλικά, σίγουρα θα συναντήσουμε trick questions για τις οποίες δεν είμαστε προετοιμασμένοι.

Χάρης







Φωτογραφία ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΡΕΜΜΥΔΑ
Re: Αξιολόγηση σεμιναρίου
από ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΡΕΜΜΥΔΑ - Tuesday, 31 January 2012, 3:48 PM
 

Αρκετά δυνατό σεμινάριο, σε ένα πολύπλοκο αντικείμενο. Καθαρές σημειώσεις, καθαροί στόχοι της κάθε ενότητας, στοχευμένες εργασίες και κουιζ.

θα συμφωνήσω ότι σε κάποιες ενότητες θα ήταν χρήσιμο να αφιερωθεί περισσότερο χρόνος και να εμπλουτιστούν οι σημειώσεις με περισσότερα παραδείγματα (πχ 7η και 9η ενότητα).

Σε ότι αφορά την ύλη που καλύφθηκε στο αντιστοιχο χρονικό διάστημα ,ουσιαστικά πιστεύω ότι για κάποιον που εργάζεται (εύχομαι όλοι) πολλές ώρες, είναι αρκετά απαιτητικό σεμινάριο, και δεν κρύβω ότι τις περισσότερες φορές το διάβασμα μου έμενε στις (ευτυχώς επαρκείς για τις εργασίες) σημειώσεις.

Από πλευράς υποστήριξης, δεν θα μπορούσαμε να έχουμε καλύτερη και αμεσότερη ανταπόκριση από το Νίκο, ο οποίος πιστεύω ότι ασχολείται πολύ και πραγματικά δείχνει αγάπη για το αντικείμενο που έχει αναλάβει.

Μια μόνο παρατήρηση για τα κουιζ, θα ήταν χρήσιμο στην δεύτερη προσπάθεια να βγαίνουν μόνο οι λανθασμένες απαντήσεις και όχι όλες ξανα.

Κατά τα άλλα είμαι πολύ ικανοποιημένη και θα το συνιστούσα σε συναδέλφους που θέλουν να ασχοληθούν με τη γλώσσα.

Τέλος, θα ήθελα το εργαστήριο να εντάξει στο πρόγραμμά του και ένα δευτέρου επιπέδου σεμινάριο Java, ώστε να μπορεί κάποιος να λάβει ολοκληρωμένη γνώση.

Ευχαριστώ θερμά το Νίκο.

Ευχαριστώ τους υπεύθυνους του σεμιναρίου για την πολύ καλή οργάνωση.

Εις το επανιδείν.

Φωτογραφία ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΧΑΛΙΑΠΑΣ
Απάντηση: Re: Αξιολόγηση σεμιναρίου
από ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΧΑΛΙΑΠΑΣ - Friday, 3 February 2012, 2:50 PM
 
Καλησπέρα και από εμένα, θα συμφωνήσω με τους συναδέλφους για την πληρότητα και την εγκυρότητα του σεμιναρίου.Θα συμφωνήσω όσον αφορά την αναλυτικότερη περιγραφή κάποιων ενοτήτων(πχ GUI) και πιστεύω ότι έπρεπε να εμπλουτιστεί η ύλη κάθε ενότητας με περισσότερες εργασίες(όχι απαραίτητα υποχρεωτικές) για καλύτερη αφομοίωση της θεωρίας.
Ένα μεγάλο μπράβο και πάνω απ'όλα ένα μεγάλο ευχαριστώ στον master Νίκο για την πολύτιμη βοήθειά του και την άμεση ανταπόκρισή του στις απορίες μας καθώς και στην άρτια οργάνωση του σεμιναρίου.

Θα πρότεινα τη δημιουργία νέου σεμιναρίου με πιο intermediate,advanced γνώσεις στην Java για καλύτερη και πιο ολοκληρωμένη άποψη για τη γλώσσα.

Αν υπάρχει σκέψη για διδασκαλία άλλης αντικειμενοστραφούς γλώσσας προγραμματισμού(C++,C#,Python);

Με την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου σεμιναρίου αν έχουμε αποκτήσει τα εφόδια για την παρακολούθηση του σεμιναρίου Android applications που διεξάγεται από το εργαστήριο αυτή την περίοδο.

Τέλος, επειδή είναι δύσκολο να παραβρεθώ στην συνάντηση, Νίκο θα ήθελα να ζητήσω να στείλεις τις ενδεδειγμένες λύσεις των εργασιών, και πάλι σ'ευχαριστούμε καθώς και την υπόλοιπη ομάδα του σεμιναρίου.
Φωτογραφία Χριστόφορος Μπουκουβάλας
Απάντηση: Αξιολόγηση σεμιναρίου
από Χριστόφορος Μπουκουβάλας - Sunday, 5 February 2012, 5:52 PM
 
Και εγώ με την σειρά μου θα συγχαρώ τον Νίκο και τους υπόλοιπους συντελεστές του σεμιναρίου. Πολύ δυνατές σημειώσεις, όσο ποιο κατανοητές γίνεται και επί της ουσίας. Συμφωνώ ότι τα κεφάλαια 7-9 είναι κάπως συμπυκνωμένα, αλλά σε συνδυασμό με το βιβλίο λύνονταν οι όποιες απορίες. Το βιβλίο στα πρώτα κεφάλαια δεν το πήρα με πολύ καλό μάτι,στη πορεία μου φάνηκε ποιο συμπαθές (μάλλον εξοικειώθηκα με το ύφος του). Ίσως είναι προτιμότερο να δίνεται στα αγγλικά αν και καταλαβαίνω ότι η γλώσσα μπορεί να είναι πρόβλημα για κάποιους. Νίκο ήσουν υποδειγματικός, συνέχεια παρόν και πάντα πρόθυμος να βοηθήσεις με τις όποιες απορίες. Το σεμινάριο ήταν απαιτητικό (προσωπικά είχα πολύ χρόνο να διαθέσω για μελέτη οπότε δεν με κούρασε) και αισθάνομαι ότι απέκτησα γερά θεμέλια στο αντικείμενο. Θα συμφωνήσω με προλαλήσαντες ότι δεν θα έβλαπταν περισσότερα παραδείγματα στις σημειώσεις.Θα ήθελα τέλος να προσφέρεται στο μέλλον και σεμινάριο για μεγαλύτερη εμβάθυνση στη Java.
Φωτογραφία Μαρία Κατσουράνη
Re: Αξιολόγηση σεμιναρίου
από Μαρία Κατσουράνη - Tuesday, 7 February 2012, 3:00 PM
 
Καλησπέρα,

το σεμινάριο ήταν πολύ ενδιαφέρον και καλά δομημένο. Νομίζω πως πήραμε τις σωστές βάσεις για να ξεκινήσουμε με τη java.
Θα ήθελα , επίσης, να δω ένα σεμινάριο πιο αναλυτικό πάνω στην java πχ που να περιέχει την ύλη για το επόμενο επíπεδο πιστοπoίησης της oracle.
Φωτογραφία Χρήστος Νυφλής
Re: Αξιολόγηση σεμιναρίου
από Χρήστος Νυφλής - Tuesday, 7 February 2012, 3:34 PM
 
Ενδιαφέρον το σεμινάριο για μένα που δεν είχα απολύτως καμία σχέση με προγραμματισμό. Θα μπορούσε να είναι λίγο πιο άνετο χρονικά για να προλαβαίνουμε να "χωνεύουμε" λίγο καλύτερα την ύλη πριν αυτή δυσκολέψει. Αλλά, οk, εξαρτάται και από τον χρόνο που αφιερώνει ο καθένας σε αυτό.
Το βιβλίο θα ήταν πιο χρήσιμο να είναι στα Αγγλικά για την ευκολότερη συσχέτιση της ορολογίας με τις υπόλοιπες πηγές.
Κατά τα άλλα πολύ καλά!

Ευχαριστούμε!
Φωτογραφία ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΛΙΒΗΣ
Re: Αξιολόγηση σεμιναρίου
από ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΛΙΒΗΣ - Wednesday, 8 February 2012, 7:35 AM
 
Καλημέρα σε όλους,

Συγχαρητήρια και από εμένα για την καταπληκτική σας δουλειά. Κατά την άποψη μου κυριότερα προτερήματα του σεμιναρίου ήταν οι καλογραμμένες και πυκνογραμμένες σημειώσεις στις οποίες δεν υπήρχε σελίδα που να μην είχε γνώση να σου προσφέρει και οι εργασίες οι οποίες κάλυπταν το μεγαλύτερο κομμάτι της εβδομαδιαίας ύλης.
Όλοι πιστεύω καταλάβαμε την αξία του να έχεις κάποιον καθηγητή που να ενδιαφέρεται και να βρίσκεται σε τόσο μικρή "απόσταση" για ένα online σεμινάριο.

Ευχαριστώ πολύ για τις γνώσεις που μου προσφέρατε.
Φωτογραφία ιορδάνης ασλανίδης
Re: Αξιολόγηση σεμιναρίου
από ιορδάνης ασλανίδης - Wednesday, 8 February 2012, 10:11 AM
 
Σε συντομία να πω ότι βρήκα το σεμινάριο πολύ καλό, αρκετά περιεκτικό και άλλωστε ας μην ξεχνάμε ότι είναι εισαγωγικό, οπότε εκπλήρωσε τον σκοπό του. Για το κόστος και την δομή νομίζω με έχουν καλύψει οι προηγούμενοι, στα πολύ θετικά για μένα είναι οι multimedia παρουσιάσεις που ήταν πολύ εύστοχες.

Αυτά....καλή συνέχεια σε όλους (ίσως γενικά θα μπορούσαν να γίνουν 1-2 ακόμα συναντήσεις κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου γιατί είχε αρκετό ενδιαφέρον γενικά smile)
Φωτογραφία ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΜΑΛΑΚΤΑΡΗΣ
Απάντηση: Αξιολόγηση σεμιναρίου
από ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΜΑΛΑΚΤΑΡΗΣ - Thursday, 9 February 2012, 9:35 PM
 
Θεωρώ πως το σεμινάριο ανταποκρίθηκε πλήρως στις προσδοκίες μου. Ως εκ τούτου θα το συνιστούσα ανεπιφύλακτα σε οποιονδήποτε επαγγελματία ή επιστήμονα επιθυμούσε να διδαχθεί τις βασικές έννοιες της Java. Το δυνατό σημείο για μένα ήταν η ροή της πληροφορίας. Το σεμινάριο προσφέρει το να μάθει κανείς πολλά αλλά γρήγορα και εύκολα.

Επίσης νομίζω πως το σεμινάριο μπορεί να επεκταθεί και με κύκλο μαθημάτων που πραγματεύονται πιο προχωρημένες ή εξειδικευμένες ενότητες της γλώσσας.

Αυτά. Συγχαρητήρια για την καλή δουλειά και συνεργασία στους συντελεστές.
Φωτογραφία Αντωνία Δημητρακέλλου
Απάντηση: Αξιολόγηση σεμιναρίου
από Αντωνία Δημητρακέλλου - Saturday, 11 February 2012, 4:54 PM
 
Πολύ καλοσχεδιασμένο σεμινάριο με σημειώσεις, παρουσιάσεις και ασκήσεις που βοηθούν στην κατανόηση της ύλης ακόμα και από άτομα που δεν είχαν προηγούμενη επαφή με τον προγραμματισμό. Τα quiz στο τέλος κάθε ενότητας σε κρατούν σε εγρήγορση και συντελούν στη διατήρηση ενός εντατικού ρυθμού διαβάσματος. Μόνη παρατήρηση από πλευράς μου είναι ότι στην 7η ενότητα θα έπρεπε κατά τη γνώμη μου να διατίθεται περισσότερος χρόνος. Θερμά συγχαρητήρια στους συντελεστές και καλή συνέχεια σε όλους!
Φωτογραφία Νίκος Δουλαβέρας
Re: Αξιολόγηση σεμιναρίου
από Νίκος Δουλαβέρας - Thursday, 30 August 2012, 10:05 AM
 
Το σεμινάριο ανταποκρίθηκε πλήρως στις προσδοκίες μου.
Παρά τις άλλες υποχρεώσεις μου, το πρόγραμμα κέρδιζε το ενδιαφέρον συνεχώς και αυτό το κατάφερνε με τους πολλαπλούς τρόπους μάθησης που συνδυάζει: το χρονοδιάγραμμα (ευέλικτο μεν, συστηματικό δε), το βιβλίο, σημειώσεις, οπτικοακουστικές σημειώσεις, virtual lessons, Βιβλιογραφίες, κουίζ, εργασίες.
Πολύ θετικό ήταν ότι κατορθώσαμε να συναντηθούμε από κοντά και στα μέσα τους προγράμματος, ώστε να ενισχυθεί η συνολική προσπάθεια με προσωπική επαφή και υποστήριξη.
Η Java αποδείχθηκε δύσκολο αντικείμενο, αλλά μέσα στο σεμινάριο δόθηκαν γνώσεις και "άνοιξε η όρεξη" για παραπάνω ψάξιμο.
Μέσα στο δεδομένο χρονικό διάστημα θεωρώ ότι αποκόμισα χρήσιμα εφόδια για το περαιτέρω ψάξιμό μου.
Σημαντική βοήθεια ήταν από τους δύο δασκάλους μας το Βασίλη και τον Παναγιώτη που με τις παρουσιάσεις τους μας βοήθησαν πάρα πολύ να καταλάβουμε και τη γλώσσα και τις μεθόδους της αλλά και το πεδίο εφαρμογής της.
Σαν πρόταση βελτίωσης θα ζητούσα όσο γίνεται ακόμα περισσότερα παραδείγματα κώδικα στις σημειώσεις, σε όσα αντίστοιχα περιγράφονται με λόγια, για ακόμα καλύτερη εποπτικότητα και διευκόλυνση στην κατανόηση (μικρά παραδειγματάκια- μια δυο σειρές, με μεθόδους, constructors, threads ... ακόμα και αν επαναλαμβάνονται 2 και 3 φορές βοηθάνε περισσότερο στην κατανόηση).
Είμαι πολύ ευχαριστημένος από το σεμινάριο και θα το προτείνω και σε γνωστούς μου να το παρακολουθήσουν.
 
Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:nikos.doulaveras@gmail.com
Φωτογραφία ΕΙΡΗΝΗ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ
Re: Αξιολόγηση σεμιναρίου
από ΕΙΡΗΝΗ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ - Thursday, 30 August 2012, 10:10 AM
 

Το σεμινάριο ήταν πολύ καλά οργανωμένο.Ξεκινώντας από το κόστος ήταν σε πολύ λογικά πλαίσια. Έπειτα το εκπαιδευτικό υλικό πολύ καλό, τόσο οι σημειώσεις όσο και το βιβλίο. Για το βιβλίο το μόνο που δεν υπήρχε ο χρόνος να ασχολήθεις , να διαβάσεις και να αναλύσεις τα αξιόλογα παραδείγματα και να επιλύσεις τις προσφερόμενες ασκήσεις.Οι multimedia παρουσιάσεις πολύ καλές καθώς και τα κουίζ για ξεκαθάρισμα εννοιών και κανόνων. Πιστέυω ότι σε κάποιες ενότητες (π.χ 5,7) θα πρέπει να προσφέρεται περισσότερος χρόνος μελέτης επειδή η αντίστοιχη ύλη αφορά πολλές και βασικές έννοιες της JAVA . Το σεμινάριο είναι αρκετά απαιτητικό και χρειάζονται τουλάχιστον 2 ώρες καθημερινό διάβασμα. Θεωρώ ότι το σεμινάριο διδάσκει πολύ καλά τις βασικές έννοιες τις JAVA τόσο με τη ύλη όσο και με τις στοχευμένες εργασίες και κουίζ. Σχετικά με την υποστήριξη θα προτιμούσα να υπάρχει πιο άμεση ανταπόκριση και εγρήγορση.

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:irene_arvanitaki@yahoo.gr

Φωτογραφία Λευτέρης Ευλογιάς
Re: Αξιολόγηση σεμιναρίου
από Λευτέρης Ευλογιάς - Thursday, 30 August 2012, 10:35 AM
 

Είναι ένα επαγγελματικό σεμινάριο το οποίο δίνει τα απαραίτητα συστατικά και βήματα για να ασχοληθεί κανείς πιο εντατικά στη Java, μετά το πέρας του σεμιναρίου. Πήρα μια καλή γενική εικόνα του τι εστί Java και τι μπορεί να επιτύχει κανείς με αυτή τη γλώσσα. Ομολογώ πως το επίπεδο για τα δικά μου δεδομένα του αρχάριου από ένα σημείο και μετά είναι αρκετά δύσκολο. Συγκεκριμένα από την 4η ενότητα και μετά τα πράγματα δυσκολεύουν αρκετά και πολύ απότομα θα έλεγα.

Σημεία που θα ήθελα να τονίσω είναι πως ίσως θα έπρεπε να επιμηκυνθεί κάπως η διάρκεια του σεμιναρίου διότι υπάρχουν αρκετές δύσκολες, ως προς την κατανόηση, ενότητες που απαιτούν περισσότερο χρόνο από αυτόν που δίνεται.
Ένα άλλο κομμάτι που θα ήθελα να αναφέρω είναι αυτό των παραδειγμάτων. Θεωρώ πως ίσως βοηθούσε η αναφορά σε περισσότερα παραδείγματα ή ασκήσεις πάνω στην κάθε ενότητα. Π.χ. θα μπορούσαν σε κάθε ενότητα να προστίθενται 2-3 ασκήσεις από το βιβλίο(το οποίο δεν περιέχει τις λύσεις των ασκήσεων) και να δίνεται επεξηγηματικά η λύση τους ή αυτό να γίνεται σε virtual lesson. Έτσι η θεωρία της εκάστοτε ενότητας θα βρίσκει εφαρμογή σε περισσότερες ασκήσεις/παραδείγματα και ίσως αυτό να κάνει πιο εύκολη την κατανόηση της θεωρίας.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους καθηγητές οι οποίοι βοήθησαν όσο γίνεται περισσότερο και ιδιαίτερα επί προσωπικού τον Κο Παναγιώτη Σκορδυλάκη ο οποίος, όσες φορές χρειάστηκα τη συνδρομή του (βοήθεια-απορίες), πραγματικά ήταν δίπλα μου και με υποστήριξε πλήρως.

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:leftevlog@gmail.com

Φωτογραφία Κωνσταντίνος Καρουσάτος
Re: Αξιολόγηση σεμιναρίου
από Κωνσταντίνος Καρουσάτος - Thursday, 30 August 2012, 10:41 AM
 
Η ύλη ήταν υψηλότερου επιπέδου από αυτό που φανταζόμουν και αυτό με ικανοποίησε. Πολύ καλή διάθεση όλων των καθηγητών. Χαίρομαι ιδιαίτερα που ένα δημόσιο Πανεπιστήμιο παρέχει τόσο καλές υπηρεσίες.
Αν θα άλλαζα κάτι; Σίγουρα την τιμή. Όχι πως δεν αξίζει τα χρήματα του το σεμινάριο. Όμως η πραγματικότητα είναι τέτοια που το επιβάλει. Επίσης η multimedia παρουσίαση μου φαίνεται χωρίς ουσία. Είναι ίσως το πιο πρόχειρο κομμάτι του σεμιναρίου. Θα έλεγα πως μία βιντεοσκοπημένη διδασκαλία στην θέση της θα ήταν πολύ καλή ιδέα.

Σας Ευχαριστώ πολύ
 
Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:karousatos@yahoo.gr
Φωτογραφία ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΜΙΝΗΣ
Re: Αξιολόγηση σεμιναρίου
από ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΜΙΝΗΣ - Thursday, 30 August 2012, 10:45 AM
 

Πολυ καλό σεμινάριο για άτομα σαν και εμένα,χωρις μεγάλη εμπειρία στον προγραμματισμο.Παραπάνω βαθμολόγησα το βιβλίο με σχετικά χαμηλό βαθμό γιατι θα περίμενα περισσότερα παραδείγματα.Κατα τ'άλλα είναι ένα πολυ καλά δομημένο βιβλίο,σε αντίθεση με το βιβλίο της Deitel το οποίο έχει πολλά παραδείγματα αλλα το θεωρώ ελαφρώς δυσανάγνωστο.
Οι ασκήσεις σε γενικές γραμμές ήταν βατές πλην όμως της τελικής άσκησης την οποία και θεωρώ αρκετά δύσκολη για το επίπεδό μου τουλάχιστον.

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:KOMINISTA@GMAIL.COM

Φωτογραφία Ελένη Κουτρούλη
Re: Αξιολόγηση σεμιναρίου
από Ελένη Κουτρούλη - Thursday, 30 August 2012, 10:50 AM
 

Πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία. Η οργάνωση ήταν πολύ καλή, η πλατφόρμα χρηστική και το υλικό που μας δόθηκε (σημειώσεις και παρουσιάσεις) ήταν πολύ κατατοπιστικό. Πιστεύω ότι είναι μια πολύ καλή δουλειά εκπαίδευσης από απόσταση, που παρείχε το υλικό και τη βοήθεια από τους εκπαιδευτές για να μπορέσουμε να γνωρίσουμε το αντικείμενο όσο το δυνατόν καλύτερα ο καθένας.

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:ekou@di.uoa.gr

Φωτογραφία ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΛΙΟΝΤΑΚΗ
Re: Αξιολόγηση σεμιναρίου
από ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΛΙΟΝΤΑΚΗ - Thursday, 30 August 2012, 11:17 AM
 

Το σεμινάριο με κάλυψε απολύτως. Κατάλαβα τις αρχές του OO programming με τη Java εύκολα, γρήγορα και σωστά. Ευχαριστώ πολύ.

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:kliontaki@gmail.com

Φωτογραφία Νικόλαος Μαρούλης
Re: Αξιολόγηση σεμιναρίου
από Νικόλαος Μαρούλης - Thursday, 30 August 2012, 11:23 AM
 

Το σεμινάριο ήταν πάρα πολύ οργανωμένο και η παρουσίαση των ενοτήτων έγινε με ένα πάρα πολύ καινοτόμο και μοντέρνο τρόπο.

Επίσης τα deadlines με βοήθησαν πάρα πολύ στο να πάρω μια ιδέα για το πως θα είναι η ζωή του προγραμματιστή. Θεωρώ πάρα πολύ σημαντικό να αναφέρω ότι ξεπέρασε κατά πολύ τις αρχικές μου προσδοκίες για το πως θα διαχειριστούμε την ύλη και τις ενότητες που παρουσιάστηκαν. Η επικοινωνία για όλα τα ζητήματα που μπορεί να προέκυπταν ήταν άριστη και άμεση μέσα από το φόρουμ.

Θεωρώ αρνητικό το ότι δεν υπήρχε ευελιξία στις ώρες της εβδομαδιαίας τηλεδιάσκεψης, γιατί προσωπικά λόγω ωραρίου στην εργασία μου δεν μπόρεσα να παρακολουθήσω καμία, πέρα από την πρώτη που έγινε στο πολυτεχείο, με τη θεματολογία της επανάληψης των πρώτων 5 ενοτήτων.

Τέλος, η εμπειρία μου στο σεμινάριο για την java ήταν μοναδική, που προσέφερε πέρα από πάρα πολλές γνώσεις και άπειρο πεδίο και τροφή για σκέψη, για το πως θα συνεχίσω από εδώ και πέρα ακαδημαικά η επαγγελματικά στον κλάδο της πληροφορικής.

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:gmarules864@gmail.com

Φωτογραφία ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΡΤΖΟΥΚΟΣ
Re: Αξιολόγηση σεμιναρίου
από ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΡΤΖΟΥΚΟΣ - Thursday, 30 August 2012, 11:43 AM
 

Μια καλά οργανωμένη παρουσίαση των βασικών στοιχείων της Java με παραδείγματα και πρακτική εξάσκηση (μέσω της επίλυσης κουΐζ και της συγγραφής αλγορίθμων), στα σωστά χρονικά περιθώρια, ώστε η αφομοίωση της ύλης να γίνεται με τρόπο ευχάριστο.

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:martzoukos_n@yahoo.com

Φωτογραφία ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
Re: Αξιολόγηση σεμιναρίου
από ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ - Thursday, 30 August 2012, 11:51 AM
 
Ενα καλά οργανωμένο σεμιναριο,που εμβαθυνει σε αρκετα μικρο χρονικο διαστημα στις βασικες αρχές και εννοιες του αντικειμενοστρεφη προγαμματισμου σε Java .To βασικο πλεονεκτημα του σεμιναριου ειναι οτι δεν χρειαζεται καποιος να ειναι "gourou"στον προγραμματισμο για να το παρακολουθησει.

ευχαριστω
 
Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:hara-1@hotmail.com
Φωτογραφία Παναγιώτης Παπουτσής
Re: Αξιολόγηση σεμιναρίου
από Παναγιώτης Παπουτσής - Thursday, 30 August 2012, 11:55 AM
 

Ενδιαφέρουσα σαν εμπειρία μάθησης που πέτυχε αυτόν ακριβώς σκοπό, πολύ ικανοποιημένος που συμμετείχα.

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:schumygr@gmail.com

Φωτογραφία Ευάγγελος Σάρλης
Re: Αξιολόγηση σεμιναρίου
από Ευάγγελος Σάρλης - Thursday, 30 August 2012, 12:00 PM
 

Ενα πολυ απαιτητικο και αξιολογο σεμιναριο. Πολυ σε καλο επιπεδο επισης και το Virtual lesson

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:gsarlis@hotmail.com

Φωτογραφία ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΚΕΝΤΟΣ
Re: Αξιολόγηση σεμιναρίου
από ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΚΕΝΤΟΣ - Thursday, 30 August 2012, 12:04 PM
 
Θεωρώ ότι μου έδωσε αρκετές βάσεις για να εντρυφήσω περισσότερο στην Java.

Θα προτιμούσα να υπήρχε ακόμα μία ενότητα περί των GUI, ή έστω περισσότερη ύλη και παραδείγματα στην ενότητα 10.

Με ενδιαφέρει το σεμινάριο Android και θα ήθελα από εδώ να ζητήσω να με ενημερώσετε για την έναρξη του στο επόμενο εξάμηνο.
 
Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:nskentos@otenet.gr
Φωτογραφία ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΥΡΡΗΣ
Re: Αξιολόγηση σεμιναρίου
από ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΥΡΡΗΣ - Thursday, 30 August 2012, 12:08 PM
 
Το σεμινάριο είναι πάρα πολύ καλό και μαθαίνεις καλά την γλώσσα προγραμματισμού Java, σε βασικό πάντα επίπεδο ενώ σου δίνει τα εφόδια για να ψαχτείς παραπάνω και να συνεχίσεις, στοιχείο απαραίτητο για όποιον θέλει να ασχοληθεί σοβαρά και επαγγελματικά με τον προγραμματισμό.
Προσωπικά με βοήθησε πάρα πολύ, να κατανοήσω επιτέλους την Java σωστά, να βάλω αρκετά πράγματα σε τάξη ενώ με έχει βοηθήσει ήδη επαγγελματικά καθώς την χρησιμοποιώ σε συνδυασμό με την Lotusscript και Formula language της πλατφόρμας IBM Lotus Domino όπου όλο το API της Lotus υπάρχει ήδη και σε Java!!! Πολύ σημαντικό στοιχείο ιδίως για την ανάπτυξη inhouse web εφαρμογών που αναπτύσσουμε στην δουλειά και όπου μειονεκτούσα....
Δύο μόνο θέματα θα τόνιζα (όχι μειονεκτήματα.....):
1. Την τεράστια ύλη που θα πρέπει να διαβαστεί αλλά και να κατανοηθεί κατά την διάρκεια της μιας εβδομάδας, το οποίο σε συνδυασμό με την εργασία και το quiz κάνει το σεμινάριο πολύ απαιτητικό και δύσκολο για κάποιον που εργάζεται. Από την άλλη αυτό δίνει και μια αξία στο ίδιο το σεμινάριο!
2. Οι virtual classes θα έπρεπε να διαρκούν παραπάνω όπου να επιλύονται περισσότερα θέματα όπως π.χ. θέματα από quiz, προγράμματα-παγίδες, scripts όπου θα κατανοήσει ο σπουδαστής καλύτερα κάποιες έννοιες κλπ...

Η εμπειρία μου είναι θετική και θα συμμετείχα και πάλι σε ένα τέτοιο σεμινάριο αλλά και σε άλλα του medialab του ΕΜΠ.

Ευχαριστώ πάρα πολύ!
 
Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:nsirris@rae.gr
Φωτογραφία Ευθύμιος Κώνστας
Re: Αξιολόγηση σεμιναρίου
από Ευθύμιος Κώνστας - Thursday, 30 August 2012, 12:12 PM
 

poli kali douleia apo oli tin omada...me endiaferon gia ton upopsifio programmatisti...periektiko kai swsta domimeno

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:tkonstas87@gmail.com

Φωτογραφία Αλέξανδρος Αποστολίδης
Re: Αξιολόγηση σεμιναρίου
από Αλέξανδρος Αποστολίδης - Thursday, 30 August 2012, 12:24 PM
 

Το σεμινάριο ήταν πολύ καλά οργανωμένο και σε ορισμένες ενότητες αρκετά απαιτητικό. Θεωρώ επίσης πολύ καλή τη συνεργασία με την ομάδα των καθθηγητών. Επίσης, το παρεχόμενο εκπαιδευτικό υλικό είναι πλήρες.
Σαν παρατήρηση έχω να πω ότι θεωρώ μάλλον υπερβολική την υλοποίηση της τελευταίας εργασίας που απαιτεί αρκετό χρόνο και νομίζω ότι ξεπερνάει τον σκοπό του Εργαστηρίου που κατά κύριο λόγο έχει να προετοιμαστείς για το certification στην Java.

Η συνολική εμπειρία ήταν εξαιρετική και αν έχω τη δυνατότητα θα ήθελα να παρακολουθήσω στο μέλλον και άλλα σεμινάρια σε αντικείμενα που με ενδιαφέρουν.

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:alexandros_apostolidis6@hotmail.com

Φωτογραφία Δημήτρης Σχίζας
Re: Αξιολόγηση σεμιναρίου
από Δημήτρης Σχίζας - Thursday, 30 August 2012, 12:29 PM
 

Ήταν όλα πολύ ευχάριστα ειδικότερα όταν είχαμε κάθε δευτέρα το virtual class.
Οι εκπαιδευτές μας ήταν και οι δύο πρόθυμοι να εξηγήσουν τυχόν απορίες και οι εργασίες είχαν απόλυτη σχέση με το αντικείμενο που διδαχθήκαμε είδικά αυτές των βασικών κεφαλαίων του σεμιναριού.

Εύχομαι καλή συνέχεια και συγχαρητήρια για την δουλεία που κάνετε.

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:dimitrios.schizas@gmail.com