Φωτογραφία Δημήτρης Σαραγάς
Καλή Αρχή...
από Δημήτρης Σαραγάς - Tuesday, 27 March 2012, 6:45 AM
 

Αγαπητοί Φίλοι,

σας καλωσορίζουμε σε αυτό το διαδικτυακό σεμινάριο και σας ευχόμαστε Καλή Αρχή !

Ελπίζουμε ότι μέσω της παρούσας εκπαιδευτικής διαδικασίας θα εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας και θα μπορέσετε μέσα στον επιλεγόμενο χρόνο σας και από το σπίτι σας ή το γραφείο, να ασχοληθείτε και να εμβαθύνετε σε έναν πολύ ενδιαφέρον τομέα, κάτι το οποίο αποτελεί και την ουσία της έννοιας της Τηλεκπαίδευση !

Κάποια βασικά πράγματα που θα ήθελα να επισημάνω, αρχίζοντας αυτό το δεύτερο εκπαιδευτικό γκρούπ :

  • Όπως θα δείτε υπάρχουν εκτός από κάθε είδους σημειώσεις και κάποια Forums τα οποία τα κρατήσαμε από τα προγούμενα και πολύ επιτυχημένα γκρούπ. Τα forums αποτελούν ίσως το σημαντικότερο κομμάτι αυτής της διαδικασίας, διότι προσφέρουν μία πολύ αποτελεσματική ασύγχρονη επικοινωνία μεταξύ των εκπαιδευτών αλλά και μεταξύ σας ! Και καθώς υπάρχουν ανάμεσά σας και αρκετοί με σημαντική εμπειρία και γνώσεις πάνω στα Δίκτυα και παραπλήσιους τομείς, η αλληλοβοήθεια που μπορείτε να έχετε στην επίλυση αποριών είναι σημαντικότατη..θεωρείστε λοιπόν ότι βρίσκεστε σε μία ιδεατή τάξη και ότι συμβάλλετε με τον τρόπο σας στις απορίες..
  • Όπως θα δείτε και στις εκπαιδευτικές ενότητες τα forums είναι ήδη γεμάτα με απορίες και ερωτήσεις-απαντήσεις από τα προηγούμενα γκρούπ. Ο λόγος που τα αφήσαμε και θα συνεχίσουμε από εκεί, είναι ότι ήδη έχει δημιουργηθεί μία σημαντική knowledge bank (τράπεζα γνώσης) και διαβάζοντας αυτά τα forums πολλές απορίες που είχατε ή μπορεί να έχετε έχουν ήδη απαντηθεί ! Έτσι πριν ρωτήσετε οτιδήποτε πρώτα χρησιμοποιήστε το Search Tool (αριστερά στο μενού σας) το οποίο με βάση τα keywords που θα βάλετε ψάχνει τα forums και σας βγάζει ότι έχει ερωτηθεί ή απαντηθεί. Αν δεν βρείτε αυτό που ψάχνετε δεν έχετε παρά να δημοσιεύσετε την ερώτησή σας και θα επιλυθεί από εμάς ή ακόμα και από κάποιον συνάδελφό σας.
  • Σε αυτές τις πρώτες μέρες, πριν σας έρθει το υλικό με courier για να ανοίξει η πρώτη ενότητα, ασχοληθείτε με την πλατφόρμα και την χρήση της. Μη διστάσετε να μας ρωτήσετε διάφορα για τις διάφορες λειτουργίες και προσπαθείστε να συνηθίσετε το σύστημα
  • Επειδή θα υπάρξουν και εβδομαδιαία Chat sessions, τρέχει ήδη ένας chat server για το παρών σεμινάριο. Αυτός είναι διαθέσιμος είτε μέσω απλών IRC Clients (mIRC, Pearch etc) αλλά επειδή πολλοί απο εσάς ΔΕΝ ξέρουν για αυτούς τους clients στήσαμε και έναν Java based Client για το chat..Γι'αυτό παρακαλώ ΤΣΕΚΑΡΕΤΕ ΟΛΟΙ ότι μπορείτε να μπείτε στο Chat Room, κάνοντας κλικ πιο κάτω στο Java based Medialab Chat.. Για να το δείτε θα πρέπει να έχετε εγκατεστημένη την Java (JDK). Αν πάρετε κάποιο message ότι your browser is not Java enabled, παρακαλώ ακολουθήστε τις οδηγίες που βρίσκονται ήδη στο Forum Τεχνικές απορίες (System Admin) και στο Θέμα Java problems.
  • Κάποιοι από εσάς (συνήθως χωρίς εμπειρία..) μπορεί να βρούν δύσκολο το σεμινάριο και έτσι είναι, και αυτό επειδή αν και αρχίζουμε από το μηδέν, το επίπεδο ανεβαίνει απότομα..Αυτό είναι δική μας επιλογή, καθώς θέλουμε να διαχωρίσουμε το παρών σεμινάριο από όλα τα υπόλοιπα φαινόμενα και απλά "Σεμινάρια Κατάρτισης" που μπορεί να υπάρχουν στην αγορά, με στόχο να λάβετε ένα χαρτί με πολύ κύρος από ένα σοβαρό ίδρυμα και με βαθιές ουσιαστικές γνώσεις τις οποίες θα εκτιμήσει μετά η αγορά εργασίας και για το οποίο βέβαια πληρώσατε...ούτως ή άλλως ο μετέπειτα καθρέφτης του επιπέδου του σεμιναρίου θα είστε εσείς !Δεν θέλω ούτε να αγχώνεστε δεν θα σας κόψουμε ούτε θα σας ξεγράψουμε..σκοπός μας είναι να σας βοηθούμε συνεχώς να καταλάβετε και να κατανοήσετε το γνωστικό αντικείμενο και να μπορείτε μετά το τέλος του σεμιναρίου να έχετε το θεωρητικό υπόβαθρο να εξελιχθείτε μόνοι σας..
    Για αυτό το λόγο ούτε να αγχώνεστε ούτε να αποκαρδιώνεστε..υπάρχει βέβαια και η επιλογή του απλού Πιστοποιητικού Παρακολούθησης αλλά εμείς είμαστε εδώ να σας καθοδηγήσουμε και να σας βοηθήσουμε και να τελειώσετε τα quizes σας και τις εργασίες σας και να παραδώσετε την τελική εργασία και να περάσετε τις εξετάσεις για να πάρετε το Πιστοποιητικό Επάρκειας του ΕΜΠ..

  • Τέλος διαβάστε ΟΛΟΙ τον κανονισμό Σεμιναρίου και οποιαδήποτε ερώτηση έχετε αφού τσεκάρετε τα forums δημοσιεύστε την ερώτησή σας..και μην ξεχνάτε (βάση της εμπειρίας μας) : ΜΗΝ ντρέπεστε να δημοσιεύτε τις απορίες σας, ο λόγος ύπαρξης των forums αλλά και η συμμετοχή ΟΛΩΝ σε μία διαδικασία υπόστήριξης και λύσης των αποριών σας είναι ΑΥΤΟ που κάνει την Τηλεκπαίδευση να είναι ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ !

Καλή σας αρχή μελλοντικοί Flash-άδες!