Αγαπητοί σπουδαστές

Οπως θα διαπιστώσετε και εσείς το μάθημα είναι οργανωμένο να διεξαχθεί σε 10 ενότητες που αντιστοιχούν περίπου σε 10 εβδομάδες. Κάθε διάλεξη έχει ενα θεωρητικό και ένα πρακτικό μέρος. Το θεωρητικό μέρος καλύπτεται από multimedia διαλέξεις και σημειώσεις σε μορφή PDF, άλλες σημειώσεις και διαλέξεις στα Αγγλικά για εμβάθυνση, παραμπομπές σε ιστοσελίδες και στα on-line βιβλία που είναι προσβάσιμα μόνο από εδώ και απο αναζητήσεις που θα κάνετε στο διαδίκτυο. Το πρακτικό μέρος αποτελείται από μικρές ασκήσεις στο λογισμικό Visio Technical και άλλες ασκήσεις πάνω στα Δίκτυα, τις οποίες θα τις σώζετε είτε σε Word είτε θα τα στέλνετε πίσω με την μορφή ενός συνοδευτικού αρχείου ZIP. Επίσης σε κάποιες εβδομάδες υπάρχουν Τεστς με 20 ερωτήσεις. Το Τέστ αυτό θα πρέπει να το τελειώνετε σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Ο τελικός βαθμός θα υπολογίζεται κατά 60% απο τις απαντήσεις στα τεστ και στις εργασίες σας και κατα 40% από το Τελικο ON-LINE Quiz που θα διεξαχθεί στο σύστημα στο τέλος του σεμιναρίου.

Εάν κάποια εβδομάδα δεν έχετε μπορέσει να ασχοληθείτε με τις απαιτήσεις του σεμιναρίου, θα μπορείτε να καλύψετε το χαμένο έδαφος την επόμενη εβδομάδα. Παρόλα αυτά θα επιθυμούσαμε την ενεργό συμμετοχή σας στις εβδομαδιαίες ομάδες συζητήσεων (forums) όπου ο καθένας από εσάς, θα μπορεί να βάζει ή να απαντά σε κάποιες ερωτήσεις ή απορίες, που θα θέτουν κάποιοι εκπαιδευόμενοι ή εκπαιδευτές. Προσωπική μας εκτίμηση είναι, ότι η συμμετοχή σας θα σας δώσει αυτοπεποίθηση και γνώσεις.

Επίσης θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι κάθε ενέργεια σας καταγράφεται ηλεκτρονικά απο το σύστημα εκπαίδευσης. Ετσι ανά πάσα στιγμή οι εκπαιδευτές σας έχουν την δυνατότητα να σας ενημερώνουν με την πρόοδό σας και να σας κάνουν τις απαραίτητες υποδείξεις. Τακτικά θα αναρτούνται διάφορες αναφορές για αξιολόγηση του σεμιναρίου ή για ψηφοφορία σε κάποιο θέμα. Καλό είναι να συμετέχετε, ακόμη και αν η γνώμη σας δεν είναι θετική, ώστε να υπάρξουν βελτιώσεις τόσο στην πορεία του σεμιναρίου, όσο και σε άλλα μελοντικά σεμινάρια.

Να θυμάστε πάντα, ότι βρισκόμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε ώστε να κατανοήσετε τις βασικές αρχές των Δικτύων Υπολογιστών και όχι απλά για να σας δώσουμε ένα δίπλωμα πιστοποίησης γνώσεων.

Τέλος το εκπαιδευτικό υλικό είναι αναρτημένο πάνω στην πλατφόρμα moodle, ενα λογισμικό κατάλληλο για υποστήριξη της εκπαίδευσης εξ αποστάσεως. Οτιδήποτε απορίες έχετε σχετικά με την λειτουργία του, θα τις υποβάλετε είτε στο ειδικό forum για το moodle, είτε με email στον Διαχειριστή του Συστήματος (Admin).
Τελευταία τροποποίηση: Tuesday, 21 August 2012, 3:09 PM