Αγαπητοί σπουδαστές

Σας καλωσορίζουμε στο σεμινάριο τηλεκπαίδευσης «Εισαγωγή στη σχεδίαση ιστοσελίδων με χρήση του προγράμματος Dreamweaver CS4» του Ε.Μ.Π.

Το σεμινάριο πρόκειται να διαρκέσει 12 περίπου εβδομάδες και περιλαμβάνει τόσο εκμάθηση της γλώσσας HTML όσο και του προγράμματος δημιουργίας ιστοσελίδων Dreamweaver CS4.

Κάθε διάλεξη περιλαμβάνει τόσο θεωρητικό όσο και πρακτικό τμήμα. Στο θεωρητικό τμήμα διδάσκονται οι διαφορετικές τεχνικές δημιουργίας ιστοσελίδων (μέσω του προγράμματος Dreamweaver) καθώς και οι αντίστοιχες εντολές της γλώσσας HTML. Το πρακτικό τμήμα περιλαμβάνει τις εργασίες πολλαπλής επιλογής καθώς και εργασίες τις οποίες επιλύετε και στη συνέχεια αποστέλλετε στο λογισμικό moodle. Αναλυτικότερα, τα τεστ πολλαπλής επιλογής αποτελούνται από ερωτήσεις οι οποίες εξετάζουν την κατανόηση των κυριότερων θεμάτων της εκάστοτε διάλεξης και επιλύονται on-line.

Σε ό,τι αφορά τις γραπτές εργασίες σας, τις επιλύετε off-line, είναι εβδομαδιαίες και τις αποστέλλετε με τη μορφή ενός συνοδευτικού αρχείου .zip. Στη συνέχεια ξεκινά η διαδικασία peer assessment όπου σας αποστέλλονται οι εργασίες 2 συμφοιτητών σας προς αξιολόγηση. Οι αξιολογήσεις αυτές δε λαμβάνονται υπόψη στην τελική βαθμολογία των εργασιών σας. Η διαδικασία αυτή έχει ως σκοπό να αποκτήσετε περισσότερη εμπειρία στη σχεδίαση ιστοτόπων καθώς και να βελτιώσετε ποιοτικά τις εργασίες σας ως μία ομάδα.

Εάν κάποια εβδομάδα δεν έχετε προλάβει να ασχοληθείτε με τις απαιτήσεις του σεμιναρίου, θα μπορείτε να καλύψετε το χαμένο έδαφος την επόμενη. Παρόλα αυτά θα επιθυμούσαμε την ενεργό συμμετοχή σας στις εβδομαδιαίες ομάδες συζητήσεων (forums) όπου ο καθένας από εσάς θα μπορεί να βάζει ή να απαντά σε κάποιες ερωτήσεις ή απορίες, που θα θέτουν κάποιοι εκπαιδευόμενοι ή εκπαιδευτές. Προσωπική μας εκτίμηση είναι, ότι η συμμετοχή σας θα σας δώσει αυτοπεποίθηση και γνώσεις.

Τέλος το εκπαιδευτικό υλικό είναι αναρτημένο πάνω στην πλατφόρμα moodle, ένα λογισμικό κατάλληλο για υποστήριξη της εκπαίδευσης εξ αποστάσεως. Οποιεσδήποτε απορίες έχετε σχετικά με την λειτουργία του, μπορείτε να τις υποβάλετε είτε στο ειδικό forum που αφορά το moodle, είτε με email στον Διαχειριστή του Συστήματος (Admin).
Τελευταία τροποποίηση: Tuesday, 21 August 2012, 3:09 PM