Φωτογραφία Ιωάννης Γιαννούκος
Απάντηση: Εμφανιση σε διαφορετικο Η/Υ
από Ιωάννης Γιαννούκος - Wednesday, 23 May 2012, 4:21 PM
 
Καλησπέρα,
ένας τρόπος είναι αυτός που αναφέρεις, δηλαδή να χρησιμοποιηθούν ποσοστιαία πλάτη στον εξωτερικό πίνακα (ή div ή οποιονδήποτε άλλο container).

Επίσης, θα δούμε στην επόμενη ενότητα μία μέθοδο για τη χρήση liquid δομών στον ιστότοπο (περίπου σαν την τεχνική που χρησιμοποιείς συν ότι αλλάζουν οι διαστάσεις ανάλογα με τη γραμματοσειρά - em μονάδες μέτρησης).

Σε μία πιο δύσκολη περίπτωση είναι η χρήση διαφορετικών κανόνων css ανά μέγεθος (πχ μεγάλο-μεσαίο-μικρό) ώστε να φαίνονται διαφορετικά από σελίδα σε σελίδα. Αυτή η τεχνική δυστυχώς ακόμη είναι στην αρχή της καθώς χρησιμοποιούνται τα λεγόμενα media queries (ερωτήματα για το μέσο), που δεν υποστηρίζονται πλήρως. Ελπίζουμε ότι μέχρι τον επόμενο χρόνο τα media queries θα είναι ασφαλή προς χρήση.

Μία καλή πηγή είναι η εξής:
http://mobile.smashingmagazine.com/2010/07/19/how-to-use-css3-media-queries-to-create-a-mobile-version-of-your-website/


Τέλος, στην πιο πολύπλοκη λύση, χρησιμοποιούνται δυναμικές γλώσσες προγραμματισμού, όπως η php και η javascript ώστε να λάβουν το μέγεθος που ζωγραφίζει ένας browser (το λεγόμενο και viewport) ώστε να διαμορφώσουν τη σελίδα. Είναι αρκετά βέβαια δύσκολη λύση και πολύ επιρρεπής σε σφάλματα.