Φωτογραφία Στέλιος Μερσινάς
Απάντηση: ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ -ΑΠΟΡΙΕΣ2
από Στέλιος Μερσινάς - Thursday, 29 June 2006, 7:33 AM
 
Μαρκο,
θα πρεπει να προσεξεις το ενα υποδικτυο να μην υπερεκαλυψει το αλλο.
Κατα τα αλλα, ειναι οπως ακριβως το παρουσιαζεις. Απο ενα C class δικτυο, οπως στο συγκεκριμενο παραδειγμα, μπορουμε να παρουμε 3 υποδικτυα  των 8 ΙΡ (αρα 6 χρηστες το καθε ενα) και 3 υποδικτυα των 16 ΙΡ (αρα 14 χρηστες) κ.ο.κ.

Καποιες φορες, το βρισκω πολυ απλο να βαλώ τα υποδικτυα σε ενα Excel και να επιλεξω απο εκει ποια θα χρησιμοποιησω, ωστε να ειμαι σιγουρος οτι δεν εκανα καποιο λαθος στην προσθεση και οτι δεν εχω υπερκαλυπτομενα υποδικτυα.  Μπορεις να ριξεις μια ματια στο excel που εβαλα ως συννημενο.

Για τοσο μικρο δικτυο (255 ΙΡ) δυσκολα θα δεις κατι παρομοιο να εφαρμοζεται. Ακομα και αν θελεις να εχεις διαφορετικες ΙΡ σε καθε τμημα/οροφο κατα την γνωμη μου σε συμφερει να δωσεις ολοκληρο το C class ωστε να μην αντιμετωπισεις προβληματα οταν οι χρηστες δικτυου αυξηθουν αποτομα.
Αυτο πολυ πιθανο να το δεις να γινεται σε WAN (Point to Point) συνδεσεις της εταιρειας, των κεντρκων γραφειων με τα υποκαταστηματα. Ενα /24 δικτυο να κοβεται σε πολλα μικρα υποδικτυα για να χρησιμοποιηθει στις συνδεσεις και μονο.

Pop Quiz: Ποια κατα την γνωμη σας ειναι η καταλληλοτερη μασκα δικτυου για ενα Point to Point WAN link ?