Ενότητα 5 - Εργασία

Εργασία Ενότητας 5

H εργασία σας για την τρέχουσα ενότητα περιλαμβάνει την ανάπτυξη μιας εφαρμογής που προβάλλει τις τιμές του επιταχυνσιόμετρου (Accelerometer) μιας συσκευής Android. Η εφαρμογή θα χρησιμοποιεί ένα απλό TextView, στο οποίο θα προβάλλονται οι τιμές του αισθητήρα με ρυθμό ανανέωσης SENSOR_DELAY_NORMAL.
Στο ακόλουθο σχήμα βλέπετε ένα screenshot της εφαρμογής στον emulator:


assignment05


Οδηγίες:

  • Για να λαμβάνετε ενημερώσεις με τις νέες μετρήσεις του αισθητήρα ανά τακτά χρονικά διαστήματα, θέστε το κεντρικό σας Activity να υλοποιεί το interface SensorEventListener.
  • Για τη βελτίωση της απόδοσης της εφαρμογής θα πρέπει να αποδεσμεύετε τον αισθητήρα όταν το Activity μεταφέρεται στο παρασκήνιο και να τον επαναδεσμεύετε όταν επανέρχεται στο προσκήνιο.
  • Η εφαρμογή σας θα πρέπει να έχει έξοδο αντίστοιχη με αυτήν του screenshot.
  • To screenshot του σχήματος προέρχεται από την εκτέλεση της εφαρμογής στον emulator. Εκτελώντας την εφαρμογή στον emulator, θα εμφανιστούν κάποιες τυχαίες τιμές σαν αυτές του screenshot, αλλά δεν θα υπάρχει ανανέωση και άρα δεν θα είστε σε θέση ελέγξετε πως έχετε υλοποιήσει ορθά τον μηχανισμό ανανέωσης. Για τον σωστό έλεγχο θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια πραγματική συσκευή Android που θα συνδέσετε στον υπολογιστή σας. Οδηγίες σχετικά με τη διαδικασία αυτή θα βρείτε στην υποενότητα 7.2 (Debugging) των σημειώσεων (σελ 153).
  • Κάνετε export το project σας σύμφωνα με τις οδηγίες των σημειώσεων, συμπιέστε το σε ένα αρχείο .zip και ανεβάστε το στην πλατφόρμα πριν τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των εργασιών.


Λύση:

Επισυνάπτουμε project με λύση της άσκσησης που περιλαμβάνει υπολογισμό της επιτάχυνσης απαλαγμένο από θόρυβο. Είναι μια καλή πρακτική για τον υπολογισμό της πραγματικής επιτάχυνσης της συσκευής.

Project