Φωτογραφία Πάνος Λιακόπουλος
Δεν ξεκινάει η εγκατάσταση του Joomla...
από Πάνος Λιακόπουλος - Wednesday, 4 April 2012, 4:30 PM
 
Καλησπέρα για ακόμα μια φορά.
Την πρώτη φορά έκανα εγκατάσταση και των 3 προγραμμάτων σύμφωνα με τις οδηγίες των σημειώσεων. Δεν είχα προλάβει να διαβάσω ότι πρέπει η βάση να είναι "ergasies" (εγώ είχα βάλει "joomla") και στο password είχα βάλει ένα δικό μου αντί για το "medialab".

Σβήνω λοιπόν ΟΛΑ τα αρχεία για να κάνω σωστά αυτή την φορά την εγκατάσταση!! Έσβησα τα πάντα (αρχεία από την Register, κρυφά αρχεία, temporary αρχεία, ακόμα και τα Prefetch από τον φάκελο Windows. Μέχρι εδώ όλα καλά. Ξεκινάει η εγκατάσταση MySQL, SQL GUI Tools, PHP, Apache και όλα άψογα!!
Ξεzipάρω το Install του Joomla στον φάκελο του Apache. Γράφω την εντολή: http://localhost/joomla/index.php και μου βγάζει "κώδικα" αντί να ξεκινήσει η εγκατάσταση όπως την προηγούμενη φορά και όπως κάθε φορά που εγκατέστησα το Joomla σε άλλα pc.
Παρακάτω σας έχω και 2 screenshots μπας και βγάλετε άκρη γιατί εγώ έχω φτάσει στο αμήν....

 
Φωτογραφία Παναγιώτης Σκορδυλάκης
Απάντηση: Δεν ξεκινάει η εγκατάσταση του Joomla...
από Παναγιώτης Σκορδυλάκης - Wednesday, 4 April 2012, 6:13 PM
 
Καλησπέρα Πάνο,

Πιθανός δεν έχουν γίνει σωστά οι ρυθμίσει του apache. Πριν αλλάξεις κάτι κάνε ένα restart τον server, αν το configuration file άλλαξε κατά την διάρκεια εγκατάστασης της php πρέπει να γίνει restart για να ενεργοποιηθούν οι ρυθμίσεις.

Σε περίπτωση που πάλι δεν σου εμφανίζει σωστά την σελίδα θα πρέπει να ανοίξεις το configuration file του apache(Apache\conf\httpd) και να προσθέσει τις παρακάτω γραμμές.

#
LoadModule php5_module "c:/php/php5apache2.dll"
AddHandler application/x-httpd-php .php
# configure the path to php.ini
PHPIniDir "C:/php"

Ανάλογα με την εγκατάσταση μπορεί το path για το dll, όπως και το όνομα του, να είναι διαφορετικά για αυτό έλεγξε που έχει εγκατασταθεί η php στο σύστημα σου.