Φωτογραφία Κωνσταντίνος ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΟΣ
που γράφω τις sql εντολές?
από Κωνσταντίνος ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΟΣ - Sunday, 31 January 2010, 9:31 AM
 
έχω πάρει το κεφ 16 από την αρχή προσπ[αθώντας να εφαρμόσω τις εντολές.
η διαδικασία εγγραφής εντολώς SQL που γίνεται?
στην κονσόλα? προσπάθησα να δημιουργήσω ένα πίνακα και πήρα error 1046 no database selected. πως διαλέγω βάση? πρέπει πρώτα να διαβάσω κάποιο άλλο κεφάλαιο του βιβλίου?
 
Φωτογραφία Τάσος Μαυρίδης
Απάντηση: που γράφω τις sql εντολές?
από Τάσος Μαυρίδης - Sunday, 31 January 2010, 11:17 AM
 

Γνώμη μου είναι να μη χάνετε χρόνο με την κονσόλα του mysql server.

Θα πρότεινα να ρίξεις μια ματιά στο pdf "το εργαλείο phpmyadmin" που υπάρχει σε αυτή την ενότητα.

Για τη διαχείριση των βάσεων καλό είναι να χρησιμοποιήσετε αυτό. Σου δίνει ένα γραφικό περιβάλλον για τις περισσότερες λειτουργίες της mysql και γενικά σου κάνει τη ζωή εύκολη.

 

Γενικά πρώτα πρέπει να δημιουργήσεις μια βάση και μετά θα μπορέσεις να δημιουργήσεις ένα πίνακα μέσα σε αυτή. Το πώς θα δημιουργήσεις τη βάση και κάποιον πίνακα το λέει και στο Pdf.

 

 Τα περισσότερα ερωτήματα υπάρχουν έτοιμα στο phpmyadmin. Εάν χρειαστείς κάτι επιπλέον πατάς το sql (στο menu πάνω) και γράφεις το sql ερώτημα που θέλεις. Παίξε και λίγο με τα κουμπάκια για να δεις τις δυνατότητες που σου δίνει (προσοχή στο drop , σβήνει τους πίνακες)

 

Για να μη χαθείτε με το βιβλίο, αυτά που μας ενδιαφέρουν σε αυτή την ενότητα είναι να μπορείτε να δημιουργήσετε μια απλή βάση, οι τύποι των πεδίων , τα βασικά ερωτήματα sql (select, insert, update, delete) και πως θα τα κάνετε αυτά μέσω php.