Φωτογραφία Γεώργιος ΖΩΡΙΔΗΣ
ΑΠΟΡΙΑ#2
από Γεώργιος ΖΩΡΙΔΗΣ - Tuesday, 13 March 2007, 10:04 PM
 
Θελω να ρωτίσω όταν με το καλό παρουμε το πτυχίο τη δυνατότητες έχουμε μετά στην   αγορα εργασίας? Μπορούμε να συνεχίσουμε τις σπουδες μας πάνω στο web-design και πως?
 
Φωτογραφία Βασίλειος Νικολόπουλος
Απάντηση: ΑΠΟΡΙΑ#2
από Βασίλειος Νικολόπουλος - Tuesday, 13 March 2007, 11:05 PM
 

Αγαπητέ Γιώργο,

στην αγορά εργασίας όπως ξέρεις καλά σημασία πια έχουν οι πραγματικές γνώσεις και η εργασιακή αξία που θα έχεις σαν μονάδα σε μία εταιρία, παρά τα πτυχία, τα οποία ασφαλώς και σε βοηθάνε για ανέλιξη και πιο πολύ στις αρχές της καριέρας σου...

Αυτό το σεμινάριο θα σου δώσει πολλές γνώσεις (θεωρητικές και μή...) για να μπορείς να εξελιχθείς και να διαφοροποιηθείς θετικά στην παρούσα αγορά..

Δεδομένου ότι το πτυχίο σας (Πιστοποιητικό Ειδίκευσης Ε.Μ.Π.) είναι από ένα Δημόσιο και υψηλού κύρους Ελληνικό ΑΕΙ, αναγνωρίζεται παντού..Ασφαλώς ΔΕΝ σας δίνει επίσημα μόρια σε διαγωνισμούς ΑΣΕΠ και Δημοσίου, αλλά πολλοί απόφοιτοί μας το κατέθεσαν στην εταιρια τους ή Δημόσιο Οργανισμό για να πιστοποιήσουν επισήμως κάποια προσόντα τους και κάποιοι από αυτούς αναβαθμίστηκαν....ή μας ζήτησαν αναλυτική βαθμολογία ή πιστοποιητικό σπουδών για να τα καταθέσουν σε αιτήσεις μεταπτυχιακών ή λοιπών σπουδών που θα έκαναν και ασφαλώς και στο βιογραφικό σας, το πτυχίο σας θα βεβαιώνει με τον πλέον επίσημο τρόπο αρκετές γνώσεις πάνω στο Web Design, από ένα Πολυτεχνείο..

Σπουδές web-design στην Ελλάδα από ότι ξέρω μόνο σε κάποια ιδιωτικά κολλέγια και ΙΕΚ θα βρείς ή κάποιες ιδιωτικές σχολές.. η θεωρία του web design και γενικώς του Διαδικτυακού Προγραμματισμού διδάσκεται μονο ως μεμονωμενο μάθημα σε Ανώτατες Σχολές Πληροφορικής και Μηχανικών Η/Υ...Παρόλα αυτά θα ψάξουμε να δούμε δυνατότητες μεταπτυχιακών σπουδών πάνω στο Web Design, οι οποίες θα μπορούν να σας φανούν ενδιαφέρουσες :-)

Φωτογραφία Γεώργιος ΖΩΡΙΔΗΣ
Απάντηση: ΑΠΟΡΙΑ#2
από Γεώργιος ΖΩΡΙΔΗΣ - Wednesday, 14 March 2007, 7:45 AM
 

Ευχαριστώ για την γρήγορη απαντησή σου Βασίλη θα ήταν πολύ καλό να ειπάρχει και ένα σεμήναριο για web-design (advanced) επίπεδο σε όσους έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς αυτο το σεμήναριο.

Φωτογραφία Παντελής ΒΑΡΔΑΚΑΣ
Απάντηση: ΑΠΟΡΙΑ#2
από Παντελής ΒΑΡΔΑΚΑΣ - Wednesday, 14 March 2007, 12:47 PM
 
Αυτό που λέτε είναι πολύ σημαντικό για κάποιους απο μας. Ειδικά μαθηματα όπως php κτλ. θα ήταν πολύ καλύτερο να γίνουν στο εμπ παρά σε κάποιο ιεκ.
Προσωπικά αναμένω οποιοδήποτε άλλο μάθημα που θα ανακοινώσετε γιατι ο τρόπος που γίνονται τα σεμινάρια είναι πάρα πολύ καλός για όλους εμάς που εργαζόμαστε παράλληλα!
Επιπλέον έχει ενδιαφέρον οτι δουλεύουμε με βάση την πραγματικότητα και όχι θεωρητικά!!


Φωτογραφία Χριστίνα ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΥ
Απάντηση: ΑΠΟΡΙΑ#2
από Χριστίνα ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΥ - Thursday, 15 March 2007, 8:57 AM
 
Ένα μεταπτυχιακό στο web design είναι κάτι που σκεφτόμουν εδώ και καιρό. Νομίζω όμως πως μόνο στο εξωτερικό θα μπορούσε κάποιος αυτή τη στιγμή να κάνει ένα τέτοιο μεταπτυχιακό.
Δεν είναι μόνο το "χαρτί" και η ικανοποίηση λόγω συμμετοχής σε ερευνητικό πρόγραμμα, είναι ότι οι συγκεκριμένες γνώσεις μπορεί να αξιοποιηθούν στην αγορά εργασίας.
Μπορώ να πω ότι στο παρόν σεμινάριο δεν ήμουν πολύ συνεπής στις εργασίες λόγω έλλειψης χρόνου, αλλά πραγματικά με έχει εντυπωσιάσει. Έχετε κάνει πολύ καλή δουλειά! Εννοείται περιμένω κι εγώ επόμενα προγράμματά σας, ίσως πιο εξειδικευμένα πάνω στο web design.

Φωτογραφία Βασίλειος Νικολόπουλος
Απάντηση: ΑΠΟΡΙΑ#2
από Βασίλειος Νικολόπουλος - Thursday, 15 March 2007, 1:27 PM
 

Χριστίνα,

σ'ευχαριστούμε για το feedback σου..

Ήδη σχεδιάζουμε και άλλα προγράμματα αλλά και καινοτόμες εκπαιδευτικές μεθόδους..ήδη όπως έχετε δει είμαστε από τους πρώτους που χρησιμοποιούμε τα multimedia για όσο το δυνατόν καλύτερη μεταφορά γνώσης προς εσάς (διαλέξεις με φωνή και animation).. ήδη σχεδιάζουμε και νέες μεθόδους που θα αυξανουν την διαδραστικότητα (ερωτήσεις και απαντήσεις ΜΕΣΑ στην multimedia διάλεξη καθώς και επιλογές που αλλάζουν την ροή του streaming ανάλογα με το τί σας ενδιαφέρει πιο πολύ..)

Επίσης, μέσω αυτοματοποιημένων IT μεθόδων και μαθηματικών μοντέλων αναλύουμε εβδομαδιαία την απόδοσή σας, μέσω Βάσεων δεδομένων, το evaluation σας με βάση τα logs και την κινητικότητά σας, με αποτέλεσμα να προσαρμόζουμε αυτόματα και το υλικό αλλά και το εκπαιδευτικό φορτίο σε εσάς.. (stream education data-mining)

Τέλος, μετά την λήξη των καταλήψεων (δηλ. μετά το Πάσχα..) θα οργανώσουμε μεγάλη ημερίδα στο ΕΜΠ, όπου θα είστε καλεσμένοι και θα παρουσιαστούν πολλές νέες Τεχνολογίες που θα σας ενδιαφέρουν πολύ !

Keep on :-)

Φωτογραφία Γεώργιος ΖΩΡΙΔΗΣ
Απάντηση: ΑΠΟΡΙΑ#2
από Γεώργιος ΖΩΡΙΔΗΣ - Thursday, 15 March 2007, 9:30 PM
 

Βασίλη αυτό με την ημερίδα είναι πολύ κάλη ιδέα!Βασικά εδώ και καιρό σκεφτόμουν να κάνω την πρόταση να τα λέγαμε όλοι μαζί απο κόντα καποία στιγμή....

Σημείωση:Άγνωστο αν μετα το Πάσχα λήξουν οι καταλήψεις...Τουλάχιστον στην δική μου σχολή κάνουμε μάθημα....smile