Φωτογραφία Βασιλική ΤΣΑΝΑΚΗ
tag kai class??
από Βασιλική ΤΣΑΝΑΚΗ - Sunday, 15 June 2008, 8:28 PM
 

Δεν εχω καταλαβει, αν μπορει να μου πει καποιος ,όταν φτιαχνουμε εναν νεο κανονα css ποια η διαφορα του class με το tag?

Το tag δημιουργει styles?και ο τρόπος που τα εφαρμόζουμε στο site ειναι διαφορετικός?

 
Φωτογραφία Δημήτρης Τατσιώνης
Απάντηση: tag kai class??
από Δημήτρης Τατσιώνης - Monday, 16 June 2008, 3:44 PM
 
Αν κατάλαβα καλά τη ερώτηση Βασιλική, ο τρόπος δεν είναι διαφορετικό. Μέσα στο ίδιο αρχείο css αποθηκευεις κανόνες που ρυθμίζεις γενικά το στυλ εσύ (με το class μπορείς να το εφαρμόσεις και σε κάτι που το θεωρεί επικεφαλίδα), ή καθορίζεις το στυλ για συγκεκριμένα tags. Αν εγω ονομάσω ένα στυλ με τη διαδικασία class ".epikefalida1" και με το ίδιο στυλ διαμορφώσω το tag "h1", τότε επιλέγοντας ένα κείμενο να είναι επικεφαλίδα μπορώ να το κάνω με τον επίσημο τρόπο της HTML και να εφαρμόσω h1 ή με το δικό μου ανεπίσημο και να εφαρμόσω το ''.epikefalida1". ελπίζω να βοήθησα. 
Φωτογραφία Ιωάννα Λυκουρέντζου
Απάντηση: tag kai class??
από Ιωάννα Λυκουρέντζου - Tuesday, 17 June 2008, 9:30 AM
 
Η απάντηση του Δημήτρη είναι σωστή. Όντως με το tag ορίζεις την εμφάνιση ενός συγκεκριμένου tag, ενώ με το class ορίζεις γενικά ένα στυλ. Η διαφορά είναι ότι αν επιλέξεις τη μορφοποίηση ενός tag .χ επικεφαλίδα h1, το tag αυτό θα παρουσιάζεται στις σελίδες σου (όσες έχουν σύνδεση με το css) με τον τρόπο που  όρισες σε όλα τα αντίστοιχα tag. Δηλαδή αν αλλάξεις μέσω css τη μορφοποίηση του tag h1 αυτή η μορφοποίηση θα υπάρχει σε όλα τα κείμενα επικεφαλίδας h1 στις σελίδες σου. Αλλιώς με το class εσύ ορίζεις σε ποιό κείμενο θα εφαρμοστεί το συγκεκριμένο στυλ.



Φωτογραφία Βασιλική ΤΣΑΝΑΚΗ
Απάντηση: tag kai class??
από Βασιλική ΤΣΑΝΑΚΗ - Tuesday, 17 June 2008, 8:00 PM
 

Ωραια ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον.Καταλαβα την διαφορα.Η αληθεια ειναι πως με εχει δυσκολεψει πολυ αυτη η ενοτητα και ακόμα δεν εχω καταλάβει ακριβώς τα πάντα.

μήπως ύπαρχει δυνατότητα για καποιο επιπλεόν υλικό βήμα προς βήμα για καποια ποιο σύνθετα css?

Θα με βοηθούσε παρα πολύ

smile