Φωτογραφία Αντώνιος Κουλούρης
Επιπλέον ερωτήσεις
από Αντώνιος Κουλούρης - Monday, 29 November 2010, 2:55 PM
 
Καλησπέρα Νίκο

Συγνώμη για τον ετεροχρονισμό μου. Ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχουν επιπλέον ερωτήσεις για εξάσκηση, όπως αυτές του quiz, για την ενότητα 3.

Ευχαριστώ
 
Φωτογραφία Νικόλαος Πανάγος
Απάντηση: Επιπλέον ερωτήσεις
από Νικόλαος Πανάγος - Monday, 29 November 2010, 3:32 PM
 
Καλησπέρα Αντώνη,

μπορείς να βρεις αντίστοιχες ερωτήσεις (στα Αγγλικά όμως) κάνοντας μια αναζήτηση στο google για scjp exam questions. Κυκλοφορούν διάφορα στο internet. Μία άλλη πηγή που σίγουρα θα βρεις είναι κάποιο βιβλίο για προετοιμασία για το τεστ, π.χ. κάποιο από αυτά που αναφέρω στην πρώτη ενότητα των σημειώσεων.
Εγώ έχω ακόμη κάποιες στα Αγγλικά αλλά θα χρειαστεί να τις επεξεργαστώ για να στις στείλω γιατί δεν τις έχω μαζεμένες κάπου και αυτή τη στιγμή είμαι λίγο πιεσμένος από θέμα χρόνου.
Αν θες ψάξε το λίγο μόνος σου και ενημέρωσέ με. Αν δε βρεις τίποτα θα δούμε πως θα το κάνουμε.

ΝΠ
Φωτογραφία Αντώνιος Κουλούρης
Απάντηση: Επιπλέον ερωτήσεις
από Αντώνιος Κουλούρης - Wednesday, 1 December 2010, 2:41 PM
 
Καλησπέρα Νίκο

Πράγματι, με ένα απλό search στο google βγάζει αρκετές σχετικές ιστοσελίδες με ερωτήσεις. Αλήθεια η εξέταση του SCJP θα είναι με multiple choice ερωτήσεις όπως αυτές που υπάρχουν στα quiz ή θα χρειαστεί να γράψουμε και κάποιο πρόγραμμα;

Βρήκα στο amazon αυτό εδώ τι βιβλίο:
http://www.amazon.com/Programmer-Practice-Exams-310-065-Certification/dp/0072260882/ref=sr_1_6?ie=UTF8&qid=1291213193&sr=8-6
Αξίζει να το αγοράσω;

Στα βιβλία που προτείνει το εργαστήριο περιέχονται ερωτήσεις του στιλ του quiz?

Danke Schön

ΥΣ1: Είμαι σίγουρος ότι θα αξίζει τον κόπο να περιμένω να λάβω και τις υπόλοιπες ερωτήσεις σου... Βασικά στείλε ό,τι έχεις. Λίγο με ενδιαφέρει αν είναι διαχωρισμένες με βάση τη θεματολογία τους.

ΥΣ2: Στο 2ο εξάμηνο γίνεται το ίδιο σεμινάριο για τη JAVA ή έχει για JSP,servlets κλπ.?

ΥΣ3: Σκέφτεστε καθόλου να κάνετε κάποιο σεμινάριο για mobile application development?
1. http://www.capital.gr/businessweek/articles.asp?id=1077690
2. http://www.capital.gr/businessweek/articles.asp?id=1090981
Αν όχι, υπάρχει περίπτωση να υπάρξει οποιαδήποτε είδους βοήθεια από κάποιο μέλος της ομάδας του εργαστηρίου, έστω και πιλοτικά, ώστε να δημιουργηθεί η απαραίτητη προετοιμασία για την δημιουργία ενός τέτοιου σεμιναρίου;
Φωτογραφία Νικόλαος Πανάγος
Απάντηση: Επιπλέον ερωτήσεις
από Νικόλαος Πανάγος - Wednesday, 1 December 2010, 3:38 PM
 
Καλησπέρα Αντώνη,

με κατατρόπωσες!!! Ας τα πάρουμε ένα ένα.

Η εξέταση είναι multiple choice αποκλειστικά. Υπάρχουν όλες οι πληροφορίες που χρειάζεσαι στην πρώτη ενότητα των σημειώσεων.

Το βιβλίο που είδες περιέχει τεστ. Αυτά που προτείνω είναι πολύ καλά, ειδικά της Sierra αλλά και το άλλο είναι εξίσου καλό. Και τα 2 περιέχουν ερωτήσεις του στυλ quiz.

Θα αργήσουν οι υπόλοιπες ερωτήσεις, ελπίζω να έχεις κατανόηση!

Στο 2ο εξάμηνο γίνεται το ίδιο σεμινάριο. Σκεφτόμαστε για σεμινάριο σε Java EE με την οποία ασχολούμαι πολύ αλλά δεν ξέρω πόση απηχηση θα είχε κάτι τέτοιο δεδομένων των αυξημένων απαιτήσεων.

Για το mobile application development είναι ενδιαφέροντα αυτά που μου έστειλες και θα τα συζητήσω σίγουρα με τους συναδέλφους. Παλιότερα είχα ασχοληθεί με Windows smartphone application development, αλλά δε μου άρεσε ιδιαίτερα. Τώρα βέβαια υπάρχουν πολλές πλατφόρμες για να δουλέψει κανείς.

Για μελλοντικό σεμινάριο θα είναι καλύτερα να μιλήσεις με τον κ. Μπάρδη που είναι ο υπεύθυνος σεμιναρίων. Στείλε του ένα email και θα σου απαντήσει σίγουρα. Εγώ πάντως είμαι θετικός.

Ελπίζω να σε κάλυψα!
ΝΠ
Φωτογραφία Αντώνιος Κουλούρης
Απάντηση: Επιπλέον ερωτήσεις
από Αντώνιος Κουλούρης - Wednesday, 1 December 2010, 4:50 PM
 
Φεεεεετα, που λέει και η διαφήμιση :-)

Βασικά το θέμα είναι τι ζητάει η αγορά ανεξάρτητα με τα όσα πολύ σεβαστά έχουν να μας προτείνουν και που σίγουρα όλοι έχουμε ακούσει στο χώρο των πανεπιστημίων, οι φίλοι μας αριστερών πεποιθήσεων. Κάντε παρακαλώ ένα tour στα γνωστά site (www.skywalker.gr & www.kariera.gr) και βοηθήστε μας να αποκτήσουμε τα προσόντα που ζητάνε οι περισσότεροι...(πχ βλ. JAVA EE, servlets κλπ.) (μπας και βρούμε καμιά δουλεία...:-))

Ως προς το JAVA Mobile application dev, είναι σίγουρα κάτι το πιο εξειδικευμένο. Δεν είμαστε όμως κολλημένοι με την άποψή μας ότι έιναι σίγουρα και η καλύτερη. Στο stanford για παράδειγμα γίνεται ειδικό μάθημα για iPhone αpp dev (βλ iTunesU). Ο λόγος είναι η ευκολία προώθησης της εφαρμογής από το apple store. Επομένως η πλατφόρμα είναι σίγουρα διαπραγματεύσιμη. Φαντάζομαι ότι αυτοί κάτι παραπάνω ξέρουν για να ασχολούνται με κάτι τέτοιο. Εξάλλου υπάρχει και ο συνεταιρισμός Corallia που ασχολείται με τα embedded γι' αυτό και η συγκεκριμένη πρόταση.

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο και τη διάθεσή σας

ΥΣ: Οποιαδήποτε βοήθεια, έστω και σε "περιορισμένο" επίπεδο είναι σίγουρα επιθυμητή.
Φωτογραφία Νικόλαος Πανάγος
Απάντηση: Επιπλέον ερωτήσεις
από Νικόλαος Πανάγος - Wednesday, 1 December 2010, 5:45 PM
 
Φίλε Αντώνη έχεις ανοίξει μεγάλο και ενδιαφέρον θέμα...

Κοίταξε, όλοι μας παρακαλουθούμε τις εξελίξεις της αγοράς άλλος λιγότερο άλλος περισσότερο για ευνόητους λόγους. Μου έκανε εντύπωση η αναφορά σου στην Java EE γιατί στην Ελλάδα γνωρίζω εκ πείρας πως δε δουλεύεται τόσο πολύ όσο στο εξωτερικό. Εμένα θα με ενδιέφερε πολύ να ασχοληθώ με ένα τέτοιο σεμινάριο και έχω κάνει εισήγηση στους ιθύνοντες αλλά όπως σου είπα και πριν, πιστεύω πως ένα τέτοιο σεμινάριο και ειδικά μέσω τηλεκπαίδευσης θα ήταν δύσκολο να έχει μεγάλη απήχηση. Θα το ξανα-εξετάσουμε πάντως σίγουρα.

Σχετικά με την αναφορά σου στα ξένα πανεπιστήμια, επειδή έχω σπουδάσει στην Αγγλία μπορώ να σου πω πως το ότι γίνεται μάθημα ανάπτυξης εφαρμογών για iPhone δε σημαινει απαραιτήτως πως αυτό αποφασίστηκε μετά από έρευνα αγοράς, αλλά για άλλους λόγους. Τα ξένα πανεπιστήμια όπως σιγουρα γνωρίζεις συνεργάζονται με μεγάλες εταιρείες του χώρου που τα σπονσοράρουν και φυσικά αυτό δεν το κάνουν χωρίς ανταλλάγματα. Μπορώ να σου πω με σιγουριά π.χ. πως το Cambridge σπονσοράρεται εδώ και χρόνια από τη Microsoft με τεράστια ποσά κάθε χρόνο.

Προσωπικά δε βλέπω να υπάρχει αγορά (στην Ελλάδα πάντα) για την ανάπτυξη εφαρμογών για κινητά. Το να φτιάξεις μια εφαρμογή για iPhone που μπορείς να διαθέσεις από το site τους δε νομίζω πως αποτελεί εγγύηση πως θα βρεις καλή δουλειά ή θα βγάλεις χρήματα. Μπορεί ναι, μπορεί και όχι.

Παρόλα αυτά, όπως σου είπα θα συζητήσω όλα τα θέματα με τους ιθύνοντες (οι οποίοι ουτως ή άλλως παρακολουθουν τα fora όλων των μαθημάτων) και μια ιδέα π.χ. θα ήταν να φτιάξουμε μια λίστα από πιθανά μελλοντικά σεμινάρια τα οποία να διαθέσουμε στην πλατφόρμα με μορφή poll ώστε να μπορείτε να ψηφίσετε αυτά που θα σας ενδιέφεραν να κάνετε. Σε διαβεβαιώ πως μας απασχολεί πάρα πολύ να εμπλουτίζουμε τη γκάμα διαθέσιμων σεμιναρίων με νέα και εξίσου μας ενδιαφέρει να προσφέρουμε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους εκπαιδευόμενους.

ΝΠ


Φωτογραφία Αντώνιος Κουλούρης
Απάντηση: Επιπλέον ερωτήσεις
από Αντώνιος Κουλούρης - Wednesday, 1 December 2010, 9:37 PM
 
Κάποιος ακόμα για να συζητήσω...!

Προσωπικά ψάχνω να βρω δουλειά. Ένα από αυτά που σκέφτομαι είναι να κάνω κάτι που μετά θα έχει αντίκρισμα. Επομένως, για εμένα πάντα, το να κάνω ένα σεμινάριο στο NTUA μόνο και μόνο για να το λέω δεν έχει κανένα νόημα. Το στοιχείο κλειδί που μου κέντρισε το ενδιαφέρον για να παρακολουθήσω το σεμινάριο, εκτός της τριβής με τη JAVA, ήταν και η δυνατότητα να συμμετάσχω μετά στις εξετάσεις για το SCJP. Ας υποθέσουμε ότι κάποιος αποφασίζει να φύγει στο εξωτερικό. Εσείς πιστεύετε ότι θα αναγνωριστεί το ίδιο ένα σεμινάριο στο NTUA σκέτο(ανεξαρτήτως για την ποιότητα του προγράμματος που δεν την κρίνω αρνητικά- ας πούμε ότι έχω διαβάσει ήδη σχεδόν όλο το βιβλίο και για να προτείνει κάποιος ένα τόσο καλό βιβλίο σημαίνει ότι το έχει ψάξει το θέμα κλπ κλπ κλπ - ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ η σημασία του να διαβάσεις το σωστό βιβλίο και να μην το αντιληφθείς στο τέλος ότι τελικά η επιλογή σου ήταν λάθος...*** για φαντάσου το και μόνο) ή το ίδιο σε συναργασία με την πιστοποίηση SCJP ή σκέτη η πιστοποίηση; Καταρχήν αυτό προσδίδει κύρος στο NTUA για τη δουλειά που γίνεται εκεί- αφού περνάνε(?) όσοι έχουν παρακολουθήσει το σεμινάριο. Ας επανέλθω όμως. Έστω ότι έκανα μία αίτηση για δουλειά σε κάποια εταιρία στο εξωτερικό. Με ποιό από τα δύο ξεχωριστά πιστευέτε ότι θα είχα τις μεγαλύτερες πιθανότητες να κερδίσω εγώ τη θέση; Επαναλαμβάνω δεν κρίνω αρνητικά το πρόγραμμα!!!!! Απλώς φαντάζομαι κάποιος λόγος θα υπάρχει που το συμπεριλάβατε και εσείς στο πρόγραμμα. Κάτι θα είδατε και εσείς...

Για παράδειγμα θα επέλεγα και το σεμινάριο με την php-sql αν σε προετοίμαζε για τις πιστοποιήσεις της mySQL. (Ερώτημα: Ποιός έχει τοοόσα λεφτά για συμμετοχή σε όλες αυτές τις εξετάσεις;)

Δεν προσπαθώ να επιβάλω την άποψή μου. Μόνο λίγο να σας προκαλέσω (με την καλή την έννοια :-) πάντα) για να κερδίσω από αυτό που θα μου απαντήσετε!!! Όπως σας είπα ψάχνω για δουλεία και προσπαθώ να κάνω κάτι που θα με βγάλει λίγο πιο μπροστά από τους υπόλοιπους...Και οι επιλεκτικές πιστοποιήσεις ίσως να είναι ένα τρόπος. Ελπίζω τουλάχιστον γιατί τίποτα σε αυτή τη ζωή δεν είναι σίγουρο παρά το ότι θα πρέπει να προσπαθήσουμε όσο μπορούμε και να αφήσουμε τις κλάψες για αργότερα..

Ένα ακόμα που έχω δει εγώ στις αγγελίες είναι και η γνώση για LINUX...(πιστοποιήσεις και εκεί! Έλεος πιά)

ΥΣ: Το ότι η ΕΕ δεν χρησιμοποιείται πολύ σου δίνει ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε σχέση με τους υπόλοιπους, αφού λίγοι την γνωρίζουν...

ΥΣ2: Η εμμονή μου για το SCMAD έγγειται σε προσωπική επιλογή. Επομένως δεν υπάρχει χώρος καν για διαφωνία. Και πάλι, αυτό που βλέπω πιο συχνά στις αγγελίες είναι AJAX, JSP, servlets κλπ. Ό,τι έχει σχέση δηλαδή με το internet.

ΥΣ3 και το πιο σημαντικό: Αν έχετε κάτι να μου προτείνετε για να βελτιώσω τη δεινή μου θέση είναι εξαιρετικά ευπρόσδεκτο και επιθυμητό!!!

ΥΣ4: http://sites.google.com/site/koulourisantonios/


ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ...
Φωτογραφία Αντώνιος Κουλούρης
Απάντηση: Επιπλέον ερωτήσεις 2
από Αντώνιος Κουλούρης - Wednesday, 1 December 2010, 11:18 PM
 
Άμα θέλετε μπορούμε να πούμε και το εξής. Διαμορφώστε το πρόγραμμα έτσι ώστε όσοι θέλουν να μπορούν να συμμετάσχουν και στις αντίστοιχες εξετάσεις πιστοποίησης (για τα μελλοντικά προγράμματα αυτό).
Φωτογραφία Νικόλαος Πανάγος
Απάντηση: Επιπλέον ερωτήσεις 2
από Νικόλαος Πανάγος - Thursday, 2 December 2010, 7:49 AM
 
Λογικό αυτό που αναφέρεις Αντώνη αλλά ο καθένας μας έχει διαφορετικά κριτήρια. Ενδεικτικά να σου πω πως από όσο γνωρίζω, στα 2 χρόνια που διδάσκω το συγκεκριμένο μάθημα ένας μόνο έδωσε (ο οποίος και πέρασε) τις εξετάσεις. Όσον αφορά στο κατά πόσο αναγνωρίζεται η πιστοποίηση ή όχι, τα έχω γράψει όλα στις σημειώσεις στην αντίστοιχη ενότητα. Είναι πάντως προσωπικό θέμα του καθενός αν θα τη δώσει ή όχι.

Σχετικά με τα σεμινάρια τώρα, υπάρχει η δική σου οπτική γωνία, υπάρχουν όμως και άλλες. Στο εργαστήριο έχουμε ως γνώμονα να κάνουμε σεμινάρια που προσφέρουν γνώση επάνω σε προϊόντα-τεχνολογίες που δουλεύονται στην αγορά και παράλληλα να έχουν όσο το δυνατόν πιο ευρεία απήχηση. Για την Java EE λοιπόν όπως σου είπα θα με ενδιέφερε πολύ να ετοιμάσω ένα σεμινάριο και το θέμα έχει ήδη συζητηθεί αλλά δεν ξέρω τι ενδιαφέρον θα υπάρξει.

Το να ασχοληθώ 4-6 μήνες ετοιμάζοντας σημειώσεις και άλλο υλικό και στη συνέχεια να έχουμε 4-5 εκπαιδευόμενους το εξάμηνο δεν είναι και ότι καλύτερο. Τα θέματα πάντως που έθεσες έχουν καταγραφεί και θα συζητηθούν από την ομάδα του εργαστηρίου και σ' ευχαριστούμε γι αυτό. Για μελλοντικές ενέργειες θα ειδοποιηθείτε όλοι σας.

ΝΠ
Φωτογραφία Αντώνιος Κουλούρης
Απάντηση: Επιπλέον ερωτήσεις 2
από Αντώνιος Κουλούρης - Thursday, 2 December 2010, 11:11 AM
 
Ευχαριστώ πάρα πολύ και να με συγχωρείτε
Φωτογραφία Νικόλαος Πανάγος
Απάντηση: Επιπλέον ερωτήσεις 2
από Νικόλαος Πανάγος - Thursday, 2 December 2010, 12:32 PM
 
Τι να συγχωρέσουμε ρε συ Αντώνη, ίσα ίσα που ήταν πολύ ενδιαφέρουσα η κουβέντα που κάναμε. Θα την ξανακάνουμε και από κοντά.
Φωτογραφία Αντώνιος Κουλούρης
Απάντηση: Επιπλέον ερωτήσεις 2
από Αντώνιος Κουλούρης - Thursday, 2 December 2010, 12:48 PM
 
Πολύ ευχαρίστως!