Φωτογραφία Γιάννης Κατσούλας
EIGRP Feasible successor Book p.420
από Γιάννης Κατσούλας - Saturday, 29 January 2011, 11:34 AM
 

Στη σελίδα θέματος το βιβλίο αναφέρει: "Feasible successor is a path whose Reported distance (Feasible distance - Reporting Router Distance) is lesser than the feasible distance and that path is considered a backup route.

Δηλαδή, εάν κατάλαβα καλά, Backup route distance < Feasible distance

Πως είναι δυνατόν το backup route (stored in Topology table) να έχει worse metric than the one in the routing table? Πιθανή λάθος διατύπωση του βιβλίου?

Διαλέγω να παραμείνω με την εξήγηση που βρήκα στη σελίδα της CISCO (http://www.cisco.com/en/US/tech/tk365/technologies_tech_note09186a0080093f07.shtml#intro) την οποία και παραθέτω: "

Feasible Successors

A destination entry is moved from the topology table to the routing table when there is a feasible successor. All minimum cost paths to the destination form a set. From this set, the neighbors that have an advertised metric less than the current routing table metric are considered feasible successors. "

Επισυν'απτω και μια παρουσίαση που πιστεύω ότι θα βοηθήσει όλους μας πολύ στην κατανόηση του EIGRP.

 
Φωτογραφία Άρης Γεωργακάς
Απάντηση: EIGRP Feasible successor Book p.420
από Άρης Γεωργακάς - Saturday, 29 January 2011, 10:28 PM
 

Γεια σου Γιάννη,

Αυτό που λέει το βιβλίο είναι σωστό! Δηλ. ότι κάποιος next-hop router γίνεται Feasible Successor για κάποιο route προορισμού,  αν και μόνο αν κάνει advertise στον originating router (δηλ. από εκεί που θέλω να φτάσω στο δίκτυο προορισμού) ενά μετρικό  που είναι μικρότερο από το feasible distance του βέλτιστου route που είναι καταχωρημένο στον πίνακα δρομολόγησης. Με άλλα λόγια το RD (reported distance) του next-hop router προς το δίκτυο προοριμό είναι μικρότερο ή ίσο από το FD (Feasible Distance) από το σημείο αναφοράς προς τον προορισμό.Αυτή η συνθήκη λέγεται και Feasible Condition (FC).

΄Για καλύτερη κατανόηση δες το Slide 49 της παρουσίασης και νομίζω θα το καταλάβεις. Δεν σημαίνει ότι η διαδρομή μέσω του Feasible Successor είναι καλύτερη από αυτή μέσω του Successor από το σημείο αναφοράς (δηλ το δρομολογητή αφαιτηρίας). Αλλιώτικά αυτός θα ήταν ο Successor για το route. Αν πάλι δεν το καταλαβαίνεις σημε'ιωσέ το σαν απορεία και θα στο εξηγήσω στο επόμενο εργαστήριο.

Φωτογραφία Γιάννης Κατσούλας
Απάντηση: EIGRP Feasible successor Book p.420
από Γιάννης Κατσούλας - Sunday, 30 January 2011, 8:58 AM
 

Γεια σου Άρη.

Όντως, Ηλίου φαεινότερον...

Μερικές φορές το μυαλό κολλάει...

MFG