Φωτογραφία Βαρβάρα Καπουράνη
default-information originate vs. default-information originate always
από Βαρβάρα Καπουράνη - Sunday, 6 May 2012, 4:45 PM
 
Έστω ότι έχουμε ένα routerA στο area 0, ο οποίος συνδέεται με τον ISP (Internet) & η τοπολογία μας περιέχει & άλλους routers (π.χ. Β,C,D,E) σε άλλα areas (π.χ 1,2). Σε αυτήν την περίπτωση ο routerA είναι ο ASBR & για να έχει πρόσβαση στο internet του βάζουμε ένα static route προς τον ISP. Με αυτόν τον τρόπο έχουμε επιτύχει τη σύνδεση του routerA με το internet, όμως κανένας άλλος router της τοπολογίας μας ΔΕΝ μπορεί να έχει πρόσβαση στο internet, διότι δεν ξέρει από που να πάει / ποιος είναι ο δρόμος για το internet. Για να λύσουμε αυτό το πρόβλημα ορίζουμε στον routerA [που είναι ο ASBR & συνδέεται με τον ISP] το "default-information originate" για να κάνει propagate στους υπόλοιπους router του δικτύου ότι μέσου αυτού μπορούν να φτάσουν τον ISP. Τους λέει δηλ. ότι "εγώ είμαι το: Gateway of Last Resort" & από μένα θα περάσετε αν θέλετε να συνδεθείτε στο internet.

Τώρα, όταν ορίσουμε & την προαιρετική μεταβλητή "always" στο τέλος της εντολής [e.g. default-information originate always] "αναγκάζουμε" τη διάχυση της πληροφορίας του "εγώ είμαι το: Gateway of Last Resort" πάντα... ακόμη & όταν ΔΕΝ έχουμε, πχ ορίσει το static route προς τον ISP & δεν έχουμε εδραιώσει τον δρόμο προς το internet. Δηλ. όλοι θα ξέρουν ότι μέσω του routerA φτάνουν στον ISP, αλλά ο routerA, επειδή δεν έχει ορίσει static route προς τον ISP, θα κάνει drop τα πακέτα, διότι ούτε αυτός ξέρει πως να φτάσει στον ISP. e.g. "Always" advertise the default route whether the default route is present or not in the routing table.
 
Φωτογραφία Γιώργος Λαβδάκης
Απάντηση: default-information originate vs. default-information originate always
από Γιώργος Λαβδάκης - Sunday, 6 May 2012, 8:23 PM
 
Πάρα πολύ καλή απάντηση!
Φωτογραφία Θανος Γκούντας
Απάντηση: default-information originate vs. default-information originate always
από Θανος Γκούντας - Monday, 7 May 2012, 2:58 PM
 
Ωραια απαντηση Βαρβαρα κλείσιμο ματιού
Η δικη μου ειναι πιο περιεκτικη κοκκίνισμα

Χρησιμοποιωντας την εντολη default-information originate ο router οπου θα ορισουμε την εντολη, θα "διαφημισει" μια προεπιλεγμενη διαδρομη αν υπαρχει στον πινακα δρομολογησης.Αντιθετα, με την εντολη default-information originate always η προεπιλεγμενη διαδρομη θα διαφημιζεται ακομα και οταν δεν ειναι καταχωρημενη στον πινακα δρομολογησης

ΥΓ.Γνωριζουμε αν θα γινει lab το σ/κ?
Φωτογραφία Γιώργος Λαβδάκης
Απάντηση: default-information originate vs. default-information originate always
από Γιώργος Λαβδάκης - Tuesday, 8 May 2012, 5:52 AM
 
Λοιπόν παιδιά,

Για το lab σας ενημερώνουμε ότι θα γίνει ΔΥΟ - ΜΕΡΕΣ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ το ΣΚ 19-20 ΜAY.

Θα θέλαμε όμως μία χάρη...
Να κάνουμε μόνο lab και ελάχιστη θεωρία.

Υπενθυμίζω ότι τελειώσαμε απορίες και θεωρία του 7 απο τις web-συναντήσεις.

Την Πέμπτη αυτή και ώρα 20.00 ξαναθυμίζω ότι έχουμε συνάντηση στο net για να μιλήσουμε για το κεφάλειο 8.Μπείτε οσο περισσότεροι μπορείτε.
Φωτογραφία Βαρβάρα Καπουράνη
Απάντηση: default-information originate vs. default-information originate always
από Βαρβάρα Καπουράνη - Tuesday, 8 May 2012, 7:16 AM
 
Καλημέρα!

Μ αρέσουν οι λακωνικές απαντήσεις: σύντομες μα περιεκτικές! Μπράβο χαμόγελο !!!