Φωτογραφία ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΟΥΣΙΝΑΣ
Αξιολόγηση σεμιναρίου
από ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΟΥΣΙΝΑΣ - Friday, 31 August 2012, 8:41 AM
 
Απάντηση: Αξιολόγηση σεμιναρίου - Thursday, 30 June 2011, 07:18 PM
 
Το σεμινάριο σε γενικές γραμμές ήταν πολύ καλό. Έχοντας εμπειρία από e-learning και εξ αποστάσεως εκπαίδευση από άλλα ακαδημαικά ιδρύματα, αλλά και επαγγελματικούς φορείς, θεωρώ το εν λόγω σεμινάριο το benchmark του χώρου. Αυτή η άμεση ανταπόκριση των εκπαιδευτών, η ανάδραση με τους συμμετέχοντες, το peer assesment και τα quiz με τα deadlines τους είναι πραγματικά πρωτοποριακά στο χώρο. Ο χρόνος όντως είναι λίγος για έναν πραγματικά αρχάριο να δημιουργήσει ένα πλήρες site εξ αποστάσεως. Ειδικά όταν κάποια προηγμένα θέματα δεν αναπτύχθηκαν όσο έπρεπε και από το υλικό και από τα χρονικά περιθώρια. Αλλά θεωρώ ότι ο σκοπός του σεμιναρίου όπως λέει και ο τίτλος του, είναι η εισαγωγή του στο web design και η λογική που είχε αναφέρει και ο Γιάννης σε κάποιο σχετικό post ότι παρέχονται οι βασικές αρχές και μετά είναι στο θέμα του καθένα από εμας να εντρυφήσει περισσότερ, είναι ουσιώδης. Και τα χρονικά περιθώρια προσωπικά με βοήθησαν να πιέσω τον ήδη περιορισμένο χρόνο μου για να είμαι συνεπής εις βάρος πολλές φορές του τελικού αποτελέσματος. Εξάλλου, όλος ο προηγμένος κόσμος βασίζεται στα deadlines, τις συνεχείς εργασίες και τη συνεχίση διάδραση μεταξύ των συμμετεχόντων για να παρέχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και να μορφώσει σωστά τους εκπαιδευόμενους. Η βαθμολόγηση και τα σχόλια βοηθούν σε μεγάλο βαθμό σε αυτή την κατεύθυνση καθαρά και μόνο για την προσωπική βελτίωση του καθενός.
Όσο για προτάσεις εμπλουτισμού των σεμιναρίων, θα ήθελα ένα πρόγραμμα εκμάθησης του Photoshop, καθώς και προγράμματα οικονομικής φύσεως εάν είναι εφικτό όπως E-VIEWS, MATLAB και SAP. Επίσης, καλό θα ήταν το εργαστήριο να στέλνει στους συμμετέχοντες κατά τακτά διαστήματα newsletters με νέα σεμινάρια, εκδηλώσεις κτλ.

Συμπερασματικά ,θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα του εργαστηρίου πολυμέσων του ΕΜΠ για την πολύ δυνατή πλατφόρμα που έφτιαξαν και την πολύ καλή μεθοδολογία που ακολούθησαν όσον αφορά τη δομή του προγράμματος.

Ελπίζω να μη σας κούρασα.

Ευχαριστώ για το χρόνο σας
 
Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:vousinas@yahoo.com