Φωτογραφία Χαράλαμπος ΘΕΟΔΟΣΗΣ
Java based Chat Client
από Χαράλαμπος ΘΕΟΔΟΣΗΣ - Thursday, 25 May 2006, 6:22 PM
 

Θα ήθελα κάποια βοήθεια σχετικά με το πώς συμμετέχουμε στην πιο πάνω λειτουργία και ποιός ξεκινάει πώς ένα session. Για να μη σας κουράζω, αν αυτά είναι κάπου γραμμένα, απλά αρκεί το πού θα τα βρούμε.

Χαραλ. Θεοδόσης

 
Φωτογραφία Σωτήριος Μπούτας
Απάντηση: Java based Chat Client
από Σωτήριος Μπούτας - Friday, 26 May 2006, 5:33 AM
 

Χαράλαμπε, όταν θα υπάρχει κάποιο chat session για να συζητήσουμε κάποιες απορίες σας, θα υπάρχει σχετική ανακοίνωση από τους εκπαιδευτές για τη μέρα και ώρα που θα γίνει το chat. Εσείς απλώς πρέπει να έχετε εγκατεστημένη τη Java στον υπολογιστή σας και μετά κάνεις απλώς κλικ πάνω στο link του chat και θα σου ανοίξει ένα παράθυρο και θα σε βάλει μέσα στο default room των CommNets.

Φωτογραφία Χαράλαμπος ΘΕΟΔΟΣΗΣ
Απάντηση: Java based Chat Client
από Χαράλαμπος ΘΕΟΔΟΣΗΣ - Monday, 29 May 2006, 6:10 AM
 

Θα επαναλάβω απλώς το σχόλιό μου προς τον Δ. Τουρναζούντα που ειχε την καλωσύνη να μου απαντήσει γιατί εξακολουθώ να βρίσκομαι στο σκοτάδι. Καμμιά ιδέα;

Χαράλαμπος ΘΕΟΔΟΣΗΣ [09:16 PM]: Δημήτρη,
Διάβασα προσεχτικά τις εξηγήσεις σου για το Java based chat και νομίζω ότι μάλλον δεν αφορούν το πρόβλημά μου. Ο λόγος είναι πως μπαίνω κανονικά, ή τουλάχιστον έτσι μου φαίνεται: παίρνω το μήνυμα "welcome to the Internet Relay Network Guest 4044 (ή σε άλλο session άλλο αριθμό)". Επίσης παίρνω μία σελίδα πλήρη με gibberish (για μένα!). Η απορία μου είναι τι κάνω μετά για να χρησιμοποιήσω τα εργαλεία του περιβάλλοντος; Επίσης ειδικότερα στο prompt: Enter nick (nickname?) πώς πρέπει να συμπληρώσω το πεδίο; Έχει κάποια σχέση με το πώς έχω δηλωθεί στο Σεμινάριο, μπορεί να αλλάζει κάθε φορά κ.ο.κ.

Φωτογραφία Βασίλειος Νικολόπουλος
Απάντηση: Java based Chat Client
από Βασίλειος Νικολόπουλος - Monday, 29 May 2006, 8:00 AM
 

Αγαπητέ Χαράλαμπε,

σου ανεβάζω ένα snapshot από το java chat frame... έχουμε και λέμε..

Java chat

Το guest xxxx (αριθμός) δεν έχει σχέση με το session σου.. απλά είναι ένα τυχαίο νούμερο που έχεις καθώς μπαίνεις. Πάνω στο πλαίο λοιπόν που βγαίνει το guest (δίπλα από το enter nick) απλά πατάς μέσα στο πλάισιο, γράφεις το όνομά σου (Basilhs)  και πατάς enter.. Αυτόματα σστην οθόνη παίρνεις μήνυμα ότι You are known as Basilhs (άλλαξε επιτυχώς.και βλέπεις και τον εαυτό σου δεξιά στο μενού)

Για να γράψεις, απλά γράφεις με το keyboard στο πλαίσιο από κάτω (Halloo) και πατάς enter.. Το chat room που είσαι φαίνεται ακριβώς πιο κάτω (#ComNets) και εκεί συνδέεσαι αυτόματα με το που μπεις στο chat..

Δεν χρειάζεσαι τίποτα άλλο για ένα απλο chat.. μέσα στην εβδομάδα θα γίνει το πρώτο δοκιμαστικό chat session ..θα σας ενημερώσουμε για μέρα και ώρα (σίγουρα μετά τις 8 το βράδυ...)

Φωτογραφία Χαράλαμπος ΘΕΟΔΟΣΗΣ
Απάντηση: Java based Chat Client
από Χαράλαμπος ΘΕΟΔΟΣΗΣ - Monday, 29 May 2006, 5:22 PM
 

Ευχαριστώ για όλες τις ιδέες που έπεσαν γύρω από το θέμα.

Δυστυχώς η Java δεν με έχει συμπαθήσει ακόμα!

Κατ' αρχήν στο box δεξιά  του nick δεν γράφεται τίποτα έστω και μετά το κλικ. Ταυτόχρονα στον έλεγχο του status βγαίνει μεταξύ άλλων το μήνυμα

AUTH***No ident response

Δείχνει αυτό κάποιο πρόβλημα;

Από το μπουτόν Join βγαίνει ένα παράθυρο που ζητά Name και Key. Εδώ τι απαντάμε;

Φωτογραφία Βασίλειος Νικολόπουλος
Απάντηση: Java based Chat Client
από Βασίλειος Νικολόπουλος - Monday, 29 May 2006, 9:25 PM
 

Mmmmm,

Χαράλαμπε,

ποιό JDK έχεις ? πήγαινε στην sun και κατέβασε το τελευταίο Java kit...μπορεί να φταίει η Virtual Machine που έχεις...

Το Auth No ident έτσι πρέπει να έιναι..δεν είναι prob αυτό..

Join δεν χρειάζεται να κάνεις, καθώς μετά το κλικ μπαίνεις ΑΥΤΟΜΑΤΑ στο room ComNets... Join κάνεις για να μπεις σε καινούργιο chat room...

Φωτογραφία Χαράλαμπος ΘΕΟΔΟΣΗΣ
Απάντηση: Java based Chat Client
από Χαράλαμπος ΘΕΟΔΟΣΗΣ - Wednesday, 31 May 2006, 6:00 AM
 

Τελικά φαίνεται πως η Java με συμπάθησε!!! Χωρίς να κάνω τίποτε το ιδιαίτερο ή διαφορετικό απλά αδιαφόρησα για 1 1/2 ημέρες και στην επόμενη, ίδια με τις προηγούμενες, προσπάθεια ανταποκρίθηκεbig grin.

Υπάρχει εδώ κάποιο κρυμμένο μήνυμα γενικότερης σημασίας;;;

Και πάλι ευχαριστώ για όλες τις ιδέες.

Τώρα ένα παραπλήσιο (αλλά λιγώτερο πιεστικό) πρόβλημα:

Συχνά μπαίνω στο site από το Γραφείο και όλα λειτουργούν άψογα εκτός (σωστά μαντέψατε) από το Java chat.Το πρόβλημα εδώ πρέπει να πρέρχεται από το Τοπικό Δίκτυο. Το μήνυμα που μου βγάζει είναι:

!!!Could'nt establish connection to galois.medialab.ntua.gr on port 6.667

Ο administrator με ρωτάει σε τι πρωτόκολλο τρέχει το moodle...

Πιστεύει  ότι μπορεί να βοηθήσει αν έχει τις κατάλληλες πληροφορίες.

Tο δίκτυό μας έχει Server ISA 2000 και τρέχει τα Windows 2000.

Κάποια βοήθεια εδώ;;; (Το Γραφείο είναι δροσερό και προσφέρεται για απογευματινή δουλειά).thoughtful

Φωτογραφία Σωτήριος Μπούτας
Απάντηση: Java based Chat Client
από Σωτήριος Μπούτας - Wednesday, 31 May 2006, 6:07 AM
 
Χαράλαμπε από ότι φαίνεται υπάρχει Firewall στο δίκτυο του γραφείου. Πρέπει να πεις στον Administrator να σου ανοίξει την πόρτα 6667 ώστε να μπορέσεις να συνδεθείς στον IRC Server. Αν δεν μπορεί να το κάνει αυτό για λόγους ασφαλείας του δικτύου, τότε δεν υπάρχει άλλος τρόπος να συνδεθείς από εκεί.
Φωτογραφία Βασίλειος Νικολόπουλος
Απάντηση: Java based Chat Client
από Βασίλειος Νικολόπουλος - Wednesday, 31 May 2006, 7:56 AM
 

Υπάρχει εδώ κάποιο κρυμμένο μήνυμα γενικότερης σημασίας;;;

Χαράλαμπε,  χαοτική πολυπλοκότητα της σύγχρονης πληροφορικής που είχα αναφέρει νομίζω ότι ταιριάζει..και εαν θυμάσαι τον διάλογο του Reeves με τον Architect στο Matrix 2 περί singularities και anomalies στα δυναμικά πληροφοριακά συστήματα με δυναμικό αυτο-εξελίξιμο κώδικα...απαντήσεις μπορούμε να βρούμε :-) (ο διάλογος αυτός είχε πολύ μεγάλη βάση...!!)..

Το σενάριο αυτό θα το αναλύσουμε όταν θα σας δούμε από κοντά στο ΕΜΠ στο τέλος του σεμιναρίου thoughtful καθώς θα υπάρχει ερώτηση πάνω στο σενάριο του Matrix 2 tongueout

Φωτογραφία Χαράλαμπος ΘΕΟΔΟΣΗΣ
Απάντηση: Java based Chat Client
από Χαράλαμπος ΘΕΟΔΟΣΗΣ - Wednesday, 31 May 2006, 11:15 AM
 

Λοιπόν όλα καλά στο τέλος (από σπίτι και από γραφείο). cool Τώρα αν, λόγω χαοτικής πολυπλοκότητας, μου προκύψει κάποιο singularity δεν θα διστάσω να χτυπήσω την κόρνα!!!wink

P.S. Με τους κωδικούςτης MS για το Visio πού βρισκόμαστε;