Φωτογραφία Βασίλειος Νικολόπουλος
Απαντήσεις σε Ερωτήσεις
από Βασίλειος Νικολόπουλος - Tuesday, 6 February 2007, 8:26 AM
 

Αγαπητοί Φίλοι,

σαςπαραθέτω και κάποιες πρόσθετες απαντήσεις σε ερωτήσεις ενός συναδέλφου σας.. από εδώ και πέρα ότι ερωτήσεις έχετε να τις κάνετε publish στο forum για να συμβουλεύονται όλοι τις απαντήσεις..

Οι απαντήσεις μου με κόκκινο..

Ερώτηση 1: έχω ήδη εγκατεστημένο το visio 2003 professional . Χρειάζεται άλλη εγκατάσταση από το cd που μας δώσατε?

όχι δεν χρειάζεται αυτό είναι το κύριο λογισμικό που θα χρησιμοποιήσουμε

Ερώτηση 2: υπάρχει άλλο λογισμικό που πρέπει να εγκαταστήσω?? Ή μήπως εννοείτε απλά ότι κάνοντας login θα μπώ στο εκπαιδευτικό site και επομένως και στην γνωστική ενότητα??

Bingooo ακριβώς αυτό..μπαίνοντας στο site (εκπαιδευτικό portal) μπαίνετε ΚΑΙ στο σεμινάριό σας (Δίκτυα 2007).. Το σεμινάριο είναι δομημένο σε Εκπαιδευτικές Ενότητες (που αντιστοιχούν περίπου σε εβδομάδες ..λίγο παραπάνω..)..Η κάθε ενότητα έχει την ύλη της, τα διαγωνίσματά της ή τις εργασίες της..

Ερώτηση3: ως γνωστική ενότητα εννοείτε απλά το περιβάλλον εργασίας???

όχι.. είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο γνωστικό (πχ. Τοπολογίες Δικτύων)

Η ερώτηση αυτή γίνεται διότι όσο και αν έψαξα χθές, δεν μπόρεσα να εντοπίσω κάποιο υλικό για μελέτη. Βεβαίως στο ίδιο word document , αναφέρεται ότι η πρώτη εκπαιδευτική εβδομάδα θα γίνει ορατή μετά από 2-3 ημέρες . Μήπως λοιπόν αυτός είναι ο λόγος που δεν μπορούσα να εντοπίσω υλικό για μελέτη???

Ακρίβώς !! Κάτω από την κοινή Ενότητα (που έχει τα fora και όλες τις εισαγωγικές πληροφορίες) βλέπετε κάτι ενότητες κρυμμένες ? (Μη Διαθέσιμο).. Αυτές θα γίνονται visible σε εσάς ανά εβδομάδα (περίπου) με την σειρά..σαν να ξεφυλλίζετε ένα βιβλίο,αρχίζοντας από το κεφάλαιο 1..

Ερώτηση 4: στην διάρκεια της περιήγησής μου, αντιλήφθηκα ότι κάποιος συνάδελφος(συμφοιτητής??) μου είχε στείλει μια ερώτηση στην οποία και κατόρθωσα να του στείλω μια απάντηση . η ερώτησή μου είναι εάν υπάρχει τρόπος να έχω συνεχώς κάποια ένδειξη του εάν μού έχουν στείλει κάποιο μήνυμα για το οποίο και περιμένουν προφανώς απάντηση,,,, ασχέτως του σε ποιο link , σελίδα κλπ ,,,βρίσκομαι εκείνη την στιγμή. Όπως πχ στο Outlook οπου ότι δουλειά και αν κάνω, βλέπω ένα κλειστό γράμμα στο task bar και καταλαβαίνω ότι μου ήρθε μήνυμα.

Αυτό το option το έχουμε απενεργοποιήσει από τα fora, καθώς σε κάθε στιγμή που υπάρχει νέα καταχώρηση θα αποστέλεται email και θα σας δημιουργήσει μεγάλο spam στους λογαριασμούς σας..εαν κάτι καινούργιο έχει δησιευθεί φαίνεται στο μενού Πρόσφατη Δραστηριότητα στο δεξί μενού του περιβάλλοντος.. Εαν κάποιος σας στείλει Private Message, όταν θα μπείτε (login) θα σας εμφανισθεί popup window με το μήνυμα..σε περίπτωση που κάποιος από εμας σας στείλει private dialogue θα φανεί πάλι στα δεξιά του μενού σας..

Όλα τα παραπάνω περιγράφονται διεξοδικά στον Κανονισμό Σεμιναρίου (διαβάστε τον !) και στις οδηγίες του moodle..

Ερώτηση 5: υπάρχει δυνατότητα για τηλεφωνική υποστήριξη από τους εκπαιδευτές?? Αν ναι, ποιες ώρες??

Ασφαλώς και θα μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας όποτε θέλετε !..τα κινητά μας είναι στον Οδηγό Σεμιναρίου..για οτιδήποτε διαδικαστικό μπορείτε να επικοινωνείτε και με την Μαρία Τριανταφύλλου στο τηλέφωνο που υπάρχει στο site ! Θα χαρώ να σας δω και από κοντά στο ΕΜΠ και όποιος θελήσει να έρθει είμαστε στην διάθεσή του...βέβαια αφού ανοίξει το ίδρυμα καθώς βρισκόμαστε σε κατάληψη εδώ και 30 μέρες περίπου και αναμένεται να τραβήξει μακριά η βαλίτσα..