Φωτογραφία Γεώργιος ΧΑΛΑΡΗΣ
Προβλήματα με τις Απαντήσεις του KOYIZ.
από Γεώργιος ΧΑΛΑΡΗΣ - Tuesday, 17 April 2007, 1:56 PM
 

Ποια από τις ακόλουθες δεν είναι public IP ; (Περισσότερες από μία απαντήσεις)

a. 192.167.254.1

b. 172.32.1.69

c. 11.256.256.2

d. 172.25.32.10

e. 200.10.10.10

f. 198.162.254.1

Εγώ απάντησα d. 172.25.32.10 δεν κατάλαβα την απάντηση που πήρα από το μηχανημα και είναι η παρακάτω....

Partially correct Marks for this submission: 0.5/1.

Η Απάντηση b. 172.32.1.69 δεν μπορεί να ισχύει διότι σύμφωνα με τον πίνακα

CLASS A Από 10.0.0.0 εώς 10.255.255.255

CLASS B Από 172.16.0.0 εώς 172.31.255.255 (b. 172.32.1.69 είναι εκτός του εύρους)

CLASS C Από 192.168.0.0 εώς 192.168.255.255

Που έχω κάνει λοιπόν λάθος. ???????

Ποιο είναι το μήκος του πεδίου OUI μέσα σε μία MAC διεύθυνση; (Περισσότερες από μία απαντήσεις)

a. 24 bits

b. 3 bytes

c. 6 bytes

d. 16 bits

e. 48 bits

f. 2 bytes

Εγώ απάντησα a. 24 bits  δεν κατάλαβα την απάντηση που πήρα από το μηχανημα και είναι η παρακάτω....

Partially correct Marks for this submission: 0.5/1.

Στον τόμο Α στην σελίδα 248 στην αρχή της σελίδας μου λέει ότι " Σε κάθε οργανισμό ή Εταιρεία η ΙΕΕΕ αναθέτει μία μοναδική ταυτότητα οργανισμού (ORGANIZATION UNIQUE IDENTIFIER - OUI), η οποία έχει μήκος 24 bits, επιτρέποντας στον οργανισμό να χρησιμοποιήσει και διανείμει τα άλλα 24 bits της φυσικής διεύθυνσης, όπως αυτός θέλει.

Τα άλλα 24 bits λοιπόν είναι η τοπικά ανατιθέμενη φυσική διεύθηνση άρα το καθαρό μήκος του πεδίου OUI μέσα σε μία MAC διεύθυνσηείναι το 24 και όχι το 48 ...

κάνω λάθος αν Ναι σας παρακαλώ πολυ διορθώστε με.

Σας Παρακαλώ πολύ κοιτάχτε τις παραπάνω απαντήσεις μου όσο πιο σύντομα γίνετε γιατί αύριο θέλω να ξαναπροσπαθήσω να απαντησω στο κουίζ. 

 
Φωτογραφία Γεώργιος ΚΩΤΣΗΣ
Απάντηση: Προβλήματα με τις Απαντήσεις του KOYIZ.
από Γεώργιος ΚΩΤΣΗΣ - Tuesday, 17 April 2007, 2:33 PM
 

Γιώργο γειά σου

Να σου πώ πρίν από όλα ότι αυτή την ενότητα δεν έχω μελετήσει καθόλου λόγω πολλών απρόβλεπτων γεγονότων. Θα προσπαθήσω όμως να σου απαντήσω στο εξής ( κρατώντας πάντα μια επιφύλαξη μέχρι να μας επιβεβαιώσουν οι κκ εκπαιδευτές μας)

  1. Οσον αφορά τίς public IPs:

το c αναφέρει ΙΡ η οποία έχει μέσα τον αριθμό 256. Τέτοιο νούμερο δεν υπάρχει μιάς και το μεγαλύτερο είναι το 255.

Επίσης ,, στίς σημειώσεις που μας έχουν δοθεί απο την δεύτερη αν θυμάμαι καλά Ενότητα, υπάρχει λίστα η οποία λέει ότι οι διευθύνσεις 172.16.0.0 έως 172.31.255.255 και επίσης κάποιες άλλες,,, είναι private IPs,, άρα δεν είναι public.

Επομένως υπάρχουν δύο σωστές απαντήσεις οι c και b.

2. Το OUI έχει μήκος 24 bits. Αυτό όμως είναι το ίδιο με το να πείς 3 bytes. Επομένως έχεις πάλι δύο σωστές απαντήσεις τίς a και b.

Σε κάθε περίπτωση ξαναψάξτο μήπως και έχω κάνει εγώ λάθος.

Καλή δύναμη ( εγώ αμφιβάλλω αν θα απαντήσω στο quiz εκτός και άν υπάρξει ευγενική χορηγία παράτασης. Φεύγω και για εξωτερικό απο Δευτέρα οπότε βλέπω να χάνω και το επόμενο)

Φωτογραφία Βασίλειος Νικολόπουλος
Απάντηση: Προβλήματα με τις Απαντήσεις του KOYIZ.
από Βασίλειος Νικολόπουλος - Tuesday, 17 April 2007, 3:01 PM
 

Πολύ καλή απάντηση Γιώργο στον έτερο Γιώργο (μάλλον από κεκτημένη ταχύτητα οι σωστές που θα είπες ήταν η c και d) καθώς ήδη μία σωστή έχει απαντήσει ο γιώργος..

Για το OUI επίσης well done..

Το quiz πήρε παράταση μέχρι Κυριακή βράδυ..

Καλή συνέχεια !

Φωτογραφία Γεώργιος ΚΩΤΣΗΣ
Απάντηση: Προβλήματα με τις Απαντήσεις του KOYIZ.
από Γεώργιος ΚΩΤΣΗΣ - Tuesday, 17 April 2007, 4:25 PM
 

Σωστά, σωστα

Πως μου το είπε ο γιατρός??? α ναι πρεσβυωπία.

Φωτογραφία Δημήτριος ΓΚΟΜΟΖΙΑΣ
Απάντηση: Προβλήματα με τις Απαντήσεις του KOYIZ.
από Δημήτριος ΓΚΟΜΟΖΙΑΣ - Tuesday, 17 April 2007, 7:11 PM
 

Καλησπέρα σε όλους,

Θα ήθελα να εκφράσω ένα mini παράπονο - απορία... κάποιοι από εμάς που απαντούμε σχετικά νωρίς στις εργασίες ή στα Quiz θέλοντας να είμαστε εντάξει στους αρχικούς χρόνους άρα και με λιγότερο χρόνο μελέτης δεν είναι "άδικο" την τελευταία στιγμή να βλέπουμε παρατάσεις στις ημερομηνίες; (Ελπίζω να μην με παρεξηγήσετε, απλά νομίζω πως δεν τηρούνται οι κανόνες του Fair Play)

P.S.: Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής είχα κι εγώ ζητήσει μια προσωπική εύνοια από τους εκπαιδευτές στο προηγούμενο Quiz διότι προσπαθώντας να δω αν τρέχει απάντησα αδιάβαστος...

Φωτογραφία Κωνσταντίνος Λάσκαρης
Απάντηση: Προβλήματα με τις Απαντήσεις του KOYIZ.
από Κωνσταντίνος Λάσκαρης - Tuesday, 17 April 2007, 8:23 PM
 
Καλησπέρα Δημήτριε. Καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις, αν και πρώτη φορά απάντησα 2 ημέρες πριν τη λήξη της σχετικής διορίας. Στην πράξη στο συγκεκριμένο σεμινάριο και με την ανοχή - κατανόηση των εκπαιδευτών, έχει παρατηρηθεί ότι αν δεν αισθάνεται κάποιος έτοιμος για διάφορους λόγους να απαντήσει μέσα στην αρχική διορία, μπορεί να απαντήσει μεταγενέστερα. Οπότε καλό είναι να απαντάμε όποτε αισθανόμαστε έτοιμοι αφού έχουμε de facto την κατανόηση από τους εκπαιδευτές (εντός λογικών ορίων πάντα). Σε περίπτωση που δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε σε εύλογο χρονικό διάστημα μπορούμε να ζητήσουμε με π.μ. παράταση ξεχωριστά ο κάθε ένας από εμάς για τον εαυτό του (και αυτό το έχω κάνει). Πολλά π.μ. μπορεί να οδηγούν τους εκπαιδευτές σε γενική παράταση κάποιας ενότητας. Θα πρέπει να έχουμε υπ όψιν ότι το σεμινάριο θα το τελειώσουμε όλοι μαζί ταυτόχρονα και οι ρυθμοί τόσων πολλών ατόμων δεν είναι εύκολο να συγχρονιστούν. Βάσει των παραπάνω υπάρχει κατά τη γνώμη μου fair play. Να μην παρεξηγηθώ και εγώ, δεν θέλω να κάνω το συνήγορο του διαβόλου, αλλά αν υπάρξει μία καθυστέρηση 2 ή 3 εβδομάδων στην ολοκλήρωση του σεμιναρίου, κατά τη γνώμη μου δεν θα είναι κάτι το φοβερό. Νομίζω ότι η συγκεκριμένη παράταση, ίσως να είναι μία πολύ καλή ευκαιρία (ίσως να είναι και η μοναδική) για επανάληψη της ύλης από όσους ολοκληρώσαμε τηνενότητα. Καλό βράδυ σε όλους.
Φωτογραφία Βασίλειος Νικολόπουλος
Απάντηση: Προβλήματα με τις Απαντήσεις του KOYIZ.
από Βασίλειος Νικολόπουλος - Wednesday, 18 April 2007, 4:47 PM
 

Αγαπητέ Δημήτρη,

κατά μία έννοια έχεις δίκιο, γιαυτό όποιος εκπαιδευόμενος θέλει και μία τρίτη προσπάθεια ενημερώστε μας με PM για να του ακυρώσουμε την χαμηλότερη από τις 2 που έχει κάνει.. :-)

Φωτογραφία Χαράλαμπος ΔΕΜΙΡΗΣ
Απάντηση: Προβλήματα με τις Απαντήσεις του KOYIZ.
από Χαράλαμπος ΔΕΜΙΡΗΣ - Wednesday, 18 April 2007, 6:12 PM
 
Κύριε Νικολόπουλε καλησπέρα.

Θα μου επιτρέψετε να συνταχθώ με την άποψη του Δημήτρη, στον οποίο αναφέρεται η απάντησή σας.

Νομίζω πως ένα είδος "αποζημίωσης" για τους εμπρόθεσμους εκπαιδευόμενους θα ήταν το άνοιγμα της επόμενης ενότητας να γίνεται αμέσως με τη λήξη της αρχικής ημερομηνίας της προηγούμενης ενότητας, ώστε να έχουν τουλάχιστον περισσότερο χρόνο να μελετήσουν την επόμενη ενότητα.

Έτσι ίσως επιτυγχάνεται ένα είδος "ισοζυγίου αδικιών"
Φωτογραφία Γεώργιος ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ
Απάντηση: Προβλήματα με τις Απαντήσεις του KOYIZ.
από Γεώργιος ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ - Wednesday, 18 April 2007, 8:04 PM
 

Αγαπητε κυριε Χαραλαμπε,

θα συνταχτω και εγω με την αποψη που διατυπωνετε-παρομοια με του Δημητρη- γιατι πιστευω οτι ειναι αδικο ενας εκπαιδευομενος που ειναι μερα-νυχτα on line στο συστημα,μελετωντας και ολοκληρωνοντας καθε ανατειθεμενη εργασια εμπροθεσμα ,να τυνχανει της ιδιας αντιμετωπισης με εκεινον τον εκπαιδευομενο που για χ-ψ λογους ζητα επαναλαμβανομενες χρονικες παρατασεις.

Φυσικα θα μπορουσε καποιος απο τους εκπαιδευτες να ισχυριστει ,οτι στην δευτερη περιπτωση ανηκουν ,πιθανον πολυ περισσοτεροι εκπαιδευομενοι απο οτι στη πρωτη περιπτωση.Τοτε συμφωνα με τις δημοκρατικες διαδικασιες θα πρεπει να υπερισχυσει η γνωμη των πολλων.

Φωτογραφία Κωνσταντίνος Λάσκαρης
Απάντηση: Προβλήματα με τις Απαντήσεις του KOYIZ.
από Κωνσταντίνος Λάσκαρης - Wednesday, 18 April 2007, 8:42 PM
 
Καλησπέρα κ. Χαράλαμπε, Γεώργιε. Προτείνατε την καλύτερη λύση για κάποιον που έχει ολοκληρώσει την μελέτη ΚΑΙ τις ύλης εμβάθυνσης wink Μάλλον φαίνεται προσπαθώ μάταια να καλύψω την "ήττα" μου με ευφυολογήματα blush Καλό βράδυ big grin
Κ.
Φωτογραφία Δημήτριος ΓΚΟΜΟΖΙΑΣ
Απάντηση: Προβλήματα με τις Απαντήσεις του KOYIZ.
από Δημήτριος ΓΚΟΜΟΖΙΑΣ - Wednesday, 18 April 2007, 8:56 PM
 

Καλησπέρα σε όλους,

Θα ήθελα να διευκρινήσω ότι δεν τίθεται θέμα βαθμολογίας... θέλω να πιστεύω πως όλοι έιμαστε μεγάλα παιδιά και πλέον έχουμε ξεπεράσει το σύνδρομο της βαθμοθηρίας... Απλά πιστεύω πως στη γενική εικόνα του κάθε σπουδαστή στο τέλος θα πρέπει να συνεκτιμηθεί και η συνέπειά του στους χρόνους που δίνονται κάθε φορά!

αυτά τα λίγα και ελπίζω να μην γίνομαι κουραστικός.

Φωτογραφία Κωνσταντίνος Λάσκαρης
Απάντηση: Προβλήματα με τις Απαντήσεις του KOYIZ.
από Κωνσταντίνος Λάσκαρης - Thursday, 19 April 2007, 6:35 AM
 
Καλημέρα Δημήτριε, δεν γίνεσαι κουραστικός σε καμία περίπτωση. Πιστεύω οτι όλα παίζουν το ρόλο τους και συνεκτιμώνται από τους εκπαιδευτές. Με ενδιαφέρει πρωτίστως να καταλάβω όσο μπορώ περισσότερο την ύλη και όχι αυτή καθαυτή η βαθμολογία. Βέβαια, από την άλλη, δεν θα με πείραζε καθόλου ένα 100%big grin, άντε 99%(Χάααααχαααα). Καλή συνέχειαsmile