Φωτογραφία Σωτήριος Μπούτας
Απάντηση: Συμμετοχή
από Σωτήριος Μπούτας - Tuesday, 20 July 2010, 10:52 AM
 

Γιώργο δυστυχώς πρωϊνές ώρες δεν είναι κανείς από εμάς στο εργαστήριο, για αυτό και η συνάντηση έγινε Σάββατο για να βολεύει και τους περισσότερους από εσάς, οι οποίοι εργάζεστε. Εγώ προσωπικά φεύγω για διακοπές αυτή την εβδομάδα και θα γυρίσω μετά τις 15 Αυγούστου, οπότε δε θα μπορέσω να σε συναντήσω ούτε απόγευμα.

Τα templates που έχουμε στην 8η ενότητα για την τελική εργασία είναι πολύ κατατοπιστικά. Σε γενικές γραμμές πρέπει να κάνεις μία μελέτη για το δίκτυο μιας εταιρίας με βάση τις υποτιθέμενες ανάγκες που έχει. Εσύ θα αποφασίσεις, το μέγεθος της εταιρίας (προσωπικό, αριθμός κτιρίων, υποκαταστήματα κλπ.), καθώς και με τι ασχολείται. Αρχικά, θα βγάλεις τα τμήματα και πόσο προσωπικό έχει το καθένα και στη συνέχεια τα μηχανήματα κάθε τμήματος (PCs, Servers κλπ.). Ακολουθεί ο σχεδιασμός του Backbone (καλωδίωση των Routers και Switches) όπου πέφτουν πάνω του όλα τα τμήματα. Μετά σειρά έχει η διευθυνσιοδότηση και τα μέτρα που θα πάρεις όσον αφορά την ασφάλεια του δικτύου, την επεκτασιμότητα του και τις υπηρεσίες που πρέπει να προσφέρει, ΤΕΚΜΗΡΙΩΝΟΝΤΑΣ ΠΑΝΤΑ οτιδήποτε κάνεις.

Το πόσο θα εμβαθύνεις στα παραπάνω εξαρτάται αποκλειστικά από εσένα. Διάβασε τα templates για να καταλάβεις πως πρέπει να είναι μία σωστή και ολοκληρωμένη μελέτη.