Φωτογραφία ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΑΓΚΑΣ
Εγκατάσταση λογισμικού
από ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΑΓΚΑΣ - Sunday, 26 May 2013, 10:09 PM
 

Από το menu στην επιλογή Layer όλα τα υπομενού  είναι απενεργοποιημένα,το exercise_files_enotita_01.zip καθώς και το layers.psd δεν ανοίγουν.

Όλα σχεδόν τα υπομενού στο menu bar είναι απενεργοποιημένα, το menu bar και το application bar εμφανίζονται σε μία κοινή μπάρα.

Ευχαριστώ.

 
Φωτογραφία Ντόρα Σκουνδρή
Απάντηση: Εγκατάσταση λογισμικού
από Ντόρα Σκουνδρή - Monday, 27 May 2013, 6:03 AM
 

Αγαπητέ κύριε Ράγκα καλημέρα,

Αφού αποθηκεύσετε το αρχείο exercise_files_enotita_01.zip βεβαιωθείτε οτί το έχετε αποσυμπιέσει. Έαν έχει αποσυμπιεστεί σωστά, τα περιεχόμενα του που είναι τέσσερα αρχεία θα εμφανιστούν σε ένα φάκελο. Το αρχείο layers.psd φαίνεται να ανοίγει χωρίς πρόβλημα, μιας και έκανα μια δοκιμή ξανά μόλις τώρα.

 

Τα υπομενού από το κεντρικό μενού είναι απενεργοποιημένα όταν δεν είναι ανοιχτό κάποιο αρχείο με το πρόγραμμα λόγω του ότι δεν υπάρχει κάποια ενέργεια για να πραγματοποιηθεί. 

Εκτός αυτού όμως θα δείτε, οτί δεν είναι πάντα όλες οι επιλογές διαθέσιμες από το κεντρικό μενού και αυτό έχει να κάνει με τον τύπο του αρχείου που είναι ανοιχτό με το Photoshop. 

Για να σας δώσω ένα παράδειγμα, εάν ανοίξετε τα αρχεία layers.psd και layers.jpg με το Photoshop σε δύο διαφορετικά tabs, θα δείτε οτι αν πατήσετε πάνω στο κεντρικό μενού στην επιλογή layer θα δείτε διαφορετικές επιλογές ενεργές για το καθένα. Ενδεικτυκά αναφέρω την επιλογή Layer mask η οποία είναι ενεργή μόνο για το layers.psd

 

Τέλος, όπως μπορείτε να δείτε και από τις παρουσιάσεις, το menu bar και το application bar εμφανίζονται σε μια κοινή μπάρα σε περιβάλλον εργασίας Windows. Οπότε μην σας προβληματίζει αυτό!

Η εικόνα της επιφάνειας εργασίας όπως φαίνεται στις σημειώσεις αναφέρεται σε περιβάλλον εργασίας Mac όπως διευκρινίζεται και στην λεζάντα. 

Ελπίζω να σας βοήθησα!

Για οποιαδήποτε άλλη απορία είμαι στην διαθεσή σας

Καλή σας μέρα :)