Φωτογραφία Ακης Γιαννικοπουλος
Δυο αποριες στο 3ο σκελος της εργασιας 3ης Ενοτητας
από Ακης Γιαννικοπουλος - Friday, 30 June 2006, 11:41 PM
 

Δυο αποριες στο 3ο σκελος της εργασιας 3ης Ενοτητας:

Πρωτη απορια:
Δεν ειμαι σιγουρος αν εχω καταλαβει ποιο ειναι το ζητουμενο εδω. Μηπως πρεπει τα 3 αυτα subnets να εχουν τελικα διαφορετικη μασκα για να μην επικοινωνουν μεταξυ τους?

Δευτερη απορια:
Δεν ειναι δυνατον ενα bridge να συνδεσει περισσοτερα απο 2 subnets? Στη συγκεκριμενη ασκηση να εχουμε δηλαδη ενα μονο bridge που να συνδεει και τις τρεις  τοπολογιες.

Ρωταω γιατι η εκφωνηση της ασκησης χρησιμοποιει πληθυντικο:
"Σχεδιάστε στο VISIO μία τοπολογία BUS, μία STAR και μία RING με 6 hosts η κάθε μία, οι οποίες είναι ενωμένες μεταξύ τους με Bridges."

 
Φωτογραφία Σωτήριος Μπούτας
Απάντηση: Δυο αποριες στο 3ο σκελος της εργασιας 3ης Ενοτητας
από Σωτήριος Μπούτας - Saturday, 1 July 2006, 7:07 AM
 

Από τη στιγμή που αλλάζεις Subnetκαι την ίδια μάσκα με άλλο να έχεις δε θα επικοινωνούν οι hosts του ενός με το άλλο. Πχ αν έχεις το 192.168.0.0 /25 και το 192.168.0.128 /25, οι hosts του πρώτου δε θα επικοινωνούν με του δεύτερου γιατί ανήκουν σε άλλο Subnet και ας έχεις όπως βλέπεις την ίδια μάσκα.

Για τη δεύτερη απορία σου η απάντηση είναι ναι. Μπορείς με μια Bridge να ενώσεις περισσότερα από δύο δίκτυα, ανάλογα πόσες πόρτες θα έχει. Σε καμμιά περίπτωση η Bridge δεν παίζει το ρόλο του Router και δεν επιτρέπει την επικοινωνία μεταξύ χρηστών από διαφορετικά Subnet.

Φωτογραφία Ακης Γιαννικοπουλος
Απάντηση: Δυο αποριες στο 3ο σκελος της εργασιας 3ης Ενοτητας
από Ακης Γιαννικοπουλος - Saturday, 1 July 2006, 7:25 AM
 

Οκ. Σ' ευχαριστω Σωτηρη! smile