Φωτογραφία Ιωάννης ΠΡΙΟΒΟΛΟΣ
Διευθυνσιοδότηση των συσκευών που είναι συνδεδεμένες σε ένα υποδίκτυο
από Ιωάννης ΠΡΙΟΒΟΛΟΣ - Wednesday, 5 July 2006, 8:41 AM
 

Κάνοντας την εργασία τρίτης ενότητας μου δημιουργήθηκε μια απορία, μάθαμε πως να διευθυνσιοδοτούμε τους hosts του κάθε υποδικτύου, αλλά θα ήθελα να ρωτήσω οι συσκευές όπως hub ή router, διευθυνσιοδοτούνται; Και αν ναι με ποιον τρόπο; Συσκευές όπως printers, scanners κλπ, που είναι συνδεδεμένες σε κάποιο υποδίκτυο ενός δικτύου, διευθυνσιοδοτούνται με τον ίδιο τρόπο όπως μάθαμε; Ή με κάποιον διαφορετικό;

Υ.Γ. Αν κάτι από την ερώτησή μου δεν είναι σαφές, πείτε μου να το εξηγήσω περισσότερο.

 
Φωτογραφία Σωτήριος Μπούτας
Απάντηση: Διευθυνσιοδότηση των συσκευών που είναι συνδεδεμένες σε ένα υποδίκτυο
από Σωτήριος Μπούτας - Wednesday, 5 July 2006, 9:33 AM
 
Γιάννη τα hub δεν διευθυνσιοδοτούνται. Μερικά switches μπορούνε να πάρουνε IP αλλά για administration λόγους, να μπει κάποιος και να ορίσει μέσα σε αυτό VLANs, Port Monitoring κλπ. Οι Routers φυσικά και διευθυνσιοδοτούνται και οι IPs που παίρνουν είναι αυτές που χρησιμοποιούμε ως gateways στους hosts. Printers και γενικά εξοπλισμός που μπαίνει σε δίκτυο, διευθυνσιοδοτούνται κανονικά όπως και ένα PC.
Φωτογραφία Χρήστος ΣΑΙΤΗΣ
Απάντηση: Διευθυνσιοδότηση των συσκευών που είναι συνδεδεμένες σε ένα υποδίκτυο
από Χρήστος ΣΑΙΤΗΣ - Wednesday, 5 July 2006, 10:28 AM
 

Μια μικρη παρεμβαση που ισως σε βοηθησει περισσοτερο . Ενας εκτυπωτης τοπικα συνδεδεμενος (πανω σε PC με καλοδιο), δεν παιρνει IP (την εχει το PC). Για να παρει IP πρεπει να εχει LAN interface (καρτα δυκτιου) ή να ειναι πανω σε print server, που και παλι την IP την παιρνει το print server.