Φωτογραφία Γεώργιος ΚΩΤΣΗΣ
BUS STAR KAI RING ΜΕ BRIDGES
από Γεώργιος ΚΩΤΣΗΣ - Wednesday, 21 March 2007, 6:43 PM
 

Εάν τα Bridges παίζουν τον ρόλο τού HUB και είναι transparent με σκοπό να ενώνουν δύο ομογενή δύκτια,δεν μπορώ να κατανοήσω πώς είναι δυνατόν να γίνει ο διαχωρισμός των subnets ανά τοπολογία.Θέλω να κάνω σαφές ότι η ερώτησή μου δεν αφορά το πώς θα δημιουργήσω τα κατάλληλα subnets και τα addresses αλλά πώς θα διανεμηθούν σε κάθε τοπολογία.Εχει κάποια σημασία εάν η μεταξύ των τοπολογιών συνδεσμολογία θα γίνει με δύο ή με τρία bridges??Εκτός βέβαια εάν αυτό δεν απασχολεί το θέμα της άσκησης παρά μόνο η διευθυνσιοδότηση των subnets και των hosts.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

 
Φωτογραφία Χαράλαμπος ΔΕΜΙΡΗΣ
Απάντηση: BUS STAR KAI RING ΜΕ BRIDGES
από Χαράλαμπος ΔΕΜΙΡΗΣ - Wednesday, 21 March 2007, 8:36 PM
 
Γιώργο καλησπέρα.
Καταθέτω την άποψή μου:
Νομίζω ότι οι γέφυρες (bridges) απλώς χρησιμοποιούνται, στην προκείμενη περίπτωση, για τις ανάγκες σύνδεσης των υποδικτύων μεταξύ τους, χωρίς να χρειάζεται να αναφέρουμε το τι μπορούν να κάνουν (αν δηλαδή μπορούν να συνδέουν ομοειδή ή και ετερογενή δίκτυα, εργασίες πάντως που μπορούν από τη φύση τους να κάνουν).
Το ζητούμενο είναι να βρούμε ποιοι συνδυασμοί IP/Μάσκας, από αυτούς που δίνονται στην εργασία, μπορούν να εξυπηρετήσουν καλύτερα τις απαιτήσεις των ασκήσεων.
Ως προς τον αριθμό των γεφυρών που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνδεσμολογία, δεν βλέπω το στοιχείο αυτό να παίζει κάποιο ρόλο. Παντως εγώ στην περίπτωση που αναφέρεσαι χρησιμοποίησα 3.
Καλή συνέχεια.
Φωτογραφία Γεώργιος ΚΩΤΣΗΣ
Απάντηση: BUS STAR KAI RING ΜΕ BRIDGES
από Γεώργιος ΚΩΤΣΗΣ - Thursday, 22 March 2007, 6:53 AM
 

Αγαπητέ Χαράλαμπε καλημέρα. Κ'απως έτσι το βλέπω το θέμα και αυτό φαίνεται απο την τελευταία πρόταση της ερώτησής μου. Αν όμως ο μόνος σκοπός της άσκησης είναι το σπάσιμο στα τρία υποδίκτυα και τίς ανάλογες ΙΡ, τότε δεν βλέπω τον λόγο της σχεδίασης στο Visio των τριών τοπολογιών.Σε κάθε περίπτωση, πέρα απο τίς ανάγκες της άσκησης αυτής καθ εαυτής, θα ήταν χρήσιμο να είχαμε την δυνατότητα μιας πραγματικής σχεδίασης, σαν να επρόκειτο να τεθεί στην έγκριση της εταιρείας απο την οποία κληθήκαμε ( υποθετικά) να υπολοιήσουμε αυτό το project.

ευχαριστώ θερμά για την απάντησή σου.

Φωτογραφία Σωτήριος Μπούτας
Απάντηση: BUS STAR KAI RING ΜΕ BRIDGES
από Σωτήριος Μπούτας - Thursday, 22 March 2007, 6:37 AM
 
Καλημέρα Γιώργο. Πολύ απλά θα δημιουργήσεις τα Subnets και θα δώσεις τις αντίστοιχες IPs στα PC της μιας τοπολογίας και στα PC της άλλης. Δεν έχει σημασία με πόσες Bridges θα κάνεις τη συνδεσμολογία σου, αρκεί αυτή να καλύπτει τις ανάγκες της άσκησης.