Φωτογραφία Γεώργιος ΚΩΤΣΗΣ
SUBNETTING και addressing ΕΠΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΕΡΟΝ
από Γεώργιος ΚΩΤΣΗΣ - Saturday, 24 March 2007, 3:44 PM
 

Το συναπτόμενο αρχείο αφορά το subnetting και είναι γραμμενο στην Ελληνική. Ισως είναι χρήσιμο. Εάν τυχόν βρεθεί κάποιο λάθος, παρακαλώ επισημάντε το.

 
Φωτογραφία Χρήστος ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ
Απάντηση: SUBNETTING και addressing ΕΠΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΕΡΟΝ
από Χρήστος ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ - Tuesday, 27 March 2007, 3:10 PM
 
Γιώργο καλησπέρα
Πραγματικά οι σημειώσεις σου ήταν ενδιαφέρουσες,έχω όμως μία απορία όταν κάνω subnetting σε κλάση C με οποιαδήποτε μάσκα /25,/26 κλπ και εφόσον το πρώτο και το τελευταίο υποδίκτυο δεν χρησιμοποιούνται δεν θα πρέπει να αναφέρονται καθόλου και οι διευθύνσεις ΙΡ αυτών δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται; Εάν συμβαίνει αυτό τότε η μάσκα υποδικτύου /25 δεν έχει χρήση στην υποδικτύωση;
Φωτογραφία Γεώργιος ΚΩΤΣΗΣ
Απάντηση: SUBNETTING και addressing ΕΠΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΕΡΟΝ
από Γεώργιος ΚΩΤΣΗΣ - Tuesday, 27 March 2007, 6:23 PM
 

Γειά σου Χρήστο

Κάπως έτσι είναι . Η πρώτη και η τελευταία είναι ουσιαστικά οι μείον δύο που αναφέρονται στον τύπο 2ν-2.

 Ο λόγος είναι ότι η πρώτη συμπίπτει με το δίκτυο και η τελευταία με το broadcast. Θυμήσου ότι το ΟΛΑ 1 ή ΟΛΑ 0 ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ. Εάν λοιπόν όταν σε μιά κλάση C χρησιμοποιείς το /25, αυτό σημαίνει ότι έχεις ένα και μοναδικό subnet bit(το εικοστό πέμπτο 1). Αυτό λοιπόν αναγκαστικά θα πάρει την τιμή 1 ή 0. Οπότε πέφτει στην πιό πάνω απαγόρευση που αναφέραμε. Θα μπορούσαμε να πούμε με άλλα λόγια ότι η διεύθυνση που μας δίνεται ( και που υπάρχει στην άσκηση) ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ RFC. Ακόμα πιό απλά ,μπορούμε να πούμε ότι με την /25 δημιουργούνται δύο υποδίκτυα, τα οποία όμως δεν χρησιμοποιούνται λόγω του ότι συμπίπτουν το ένα με την διεύθυνση δικτύου και το άλλο μα την broadcast. Εάν αντί για /25 είχαμε /26, τότε οι συνδυασμοί των δύο subnet bits απο τα οποία θα προέκυπταν τα υποδίκτυα  θα ήταν οι: 00 , 01 , 10  και 11. Και σε αυτή την περίπτωση, τα υποδίκτυα που θα προέκυπταν απο την πρώτη(00) και την τελευταία (11),,, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ. Ελπίζω να βοήθησα λίγο. Καλό βράδυ.

Φωτογραφία Χρήστος ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ
Απάντηση: SUBNETTING και addressing ΕΠΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΕΡΟΝ
από Χρήστος ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ - Tuesday, 27 March 2007, 7:23 PM
 
Γιώργο σ'ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες είναι πολυ κατατοπιστικές . Καλό σου βράδυ.