Φωτογραφία Κωνσταντίνος Λάσκαρης
Απορία σχετικά με σχεδιασμό τοπολογίας ring 3ης εργασίας
από Κωνσταντίνος Λάσκαρης - Saturday, 31 March 2007, 8:37 AM
 
Καλή σας ημέρα. 'Αλλη μία απορία να καταγραφεί παρακαλώ στο ενεργητικό μου. Αφορά την τοπολογία ring και τον τρόπο με τον οποίο θα συνδεθεί με τις άλλες 2. Απλά θα παρεμβάλουμε μία γέφυρα επάνω στο καλώδιο, όπως π.χ. στην τοπολογία bus? Ή θα πρέπει να προσθέσουμε μία γέφυρα στο μέσο του σχεδίου (που σημαίνει ότι οπτικά τουλάχιστον ομοιάζει με τοπολογία αστέρα, ενώ στην πραγματικότητα θέλουμε το token να περνάει από host σε host κυκλικά). Μήπως σε αυτή την περίπτωση να έπρεπε πιο σωστά -κατά τη γνώμη μου πάντα- να χρησιμοποιηθεί ένα MAU (multistation access unit - νομίζω - το οποίο φροντίζει να υπάρχει αυτή η κυκλική πορεία που προανέφερα και ταυτόχρονα συνδέει την τοπολογία μας με άλλες). Αν είναι έτσι χρειάζεται το MAU να πάρει διεύθυνση (ΙΡ?). Ακόμα, αναρωτιέμαι γιατί μόνο εγώ να έχω τόσες πολλές απορίες?blush
Κ.
 
Φωτογραφία Σωτήριος Μπούτας
Απάντηση: Απορία σχετικά με σχεδιασμό τοπολογίας ring 3ης εργασίας
από Σωτήριος Μπούτας - Saturday, 31 March 2007, 8:54 AM
 
Καλημέρα Κωνσταντίνε. Απλώς σχεδίασε ένα Ring και σύνδεσε επάνω του ένα καλώδιο που πάει στη γέφυρα. Το MAU την ίδια δουλειά πάλι κάνει. Απλώς είναι μια υλοποίηση του Ring εσωτερικά σε μια συσκευή που μοιάζει με switch και συνδέουμε τους χρήστες στις πόρτες του.
Φωτογραφία Κωνσταντίνος Λάσκαρης
Απάντηση: Απορία σχετικά με σχεδιασμό τοπολογίας ring 3ης εργασίας
από Κωνσταντίνος Λάσκαρης - Saturday, 31 March 2007, 10:37 AM
 
Ευχαριστώ Σωτήρη. Αν δεν χρησιμοποιήσω καλώδιο για να ενώσω τη γέφυρα αλλά "παρεμβάλω" τη γέφυρα στο καλώδιο του ring είναι λάθος?
Φωτογραφία Σωτήριος Μπούτας
Απάντηση: Απορία σχετικά με σχεδιασμό τοπολογίας ring 3ης εργασίας
από Σωτήριος Μπούτας - Sunday, 1 April 2007, 5:11 PM
 
Ναι είναι λάθος γιατί θα δημιουργήσεις loop. Εξάλλου η γέφυρα δεν θα έχει τις κατάλληλες εισόδους για να την παρεμβάλεις μέσα στο καλώδιο του Ring.