Φωτογραφία Αγγελική ΓΑΛΙΩΝΗ
ΑΠΟΡΙΕΣ
από Αγγελική ΓΑΛΙΩΝΗ - Friday, 8 February 2008, 8:37 PM
 

Θα ήθελα να κάνω τις εξής ερωτήσεις:

1) Τι είναι η broadcast IP & τι μας δείχνει? Στο ηχογραφημένο για το subnetting αναφέρεται ως η εκπομπή στο δίκτυο? δηλαδή ? Η ελληνική της ονομασία ποια είναι?

2) Τι ακριβώς αναφέρει το RFC standard?

3)Τι είναι η διεπαφή βρόγχου επιστροφής? Τι είναι η σύνδεση loopback? Yπάρχει κάποια απάντηση από προηγούμενα εξάμηνα αλλά δε το πολυκαταλαβαίνω.

 
Φωτογραφία Χρήστος Αδαμόπουλος
Απάντηση: ΑΠΟΡΙΕΣ
από Χρήστος Αδαμόπουλος - Saturday, 9 February 2008, 8:36 AM
 
RFC REQUEST FOR COMMENT : ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ. ΠΧ ΤΟ 1878 ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΤΑ ΕΓΚΥΡΑ ΥΠΟΔΥΚΤΙΑ ΚΑΙ ΜΑΣΚΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΔΥΚΤΙΟ TCP/IP.
http://www.rfc-editor.org/

H IP 127.0.0.1 ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΗΤΑΙ ΣΑΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΤΕΣΤΑΡΙΣΜΑΤΟΣ ΤΟΥ NETWORK ADAPTER. ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ 127.0.0.1 ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΥΚΤΙΟ ΑΛΛΑ ΔΙΑΚΟΠΤΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ADAPTER ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΚΠΕΜΨΕ ΩΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ. ΔΗΛΑΔΗ PC ΕΤΗΕΡΝΕΤ ΚΑΡTA, ΚΑΛΩΔΙΟ , ROUTER. ΘΥΜΗΣΟΥ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ROUTE PRINT ΣΤΟ COMMAND PROMPT ΤΗΣ ΠΡΟΥΓΟΥΜΕΝΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ , ΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕ ΤΟ ΠΙΝΑΚΑΚΙ ΤΗΣ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΗΣ. ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕ ΟΤΙ LOOPBACK KAI BROADCAST ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΑΝΑΠΗΔΗΣΗ.

H BROADCAST IP ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΟΤΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΑΚΕΤΟ ΣΤΟ ΥΠΟΔΥΚΤΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΛΑΒΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΔΥΚΤΙΟΥ. ΔΕΝ ΤΟ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΤΩΝ ΓΕΙΤΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΔΥΚΤΙΩΝ. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΝΟΣ ΔΥΚΤΙΟΥ. ΒΕΒΑΙΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΣΩ CMD ΤΗΣ ΕΝΤΟΛΗΣ NET SENT ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΓΡΑΠΤΟ ΜΗΝΥΜΑ. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΜΑΣ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ


Φωτογραφία Σωτήριος Μπούτας
Απάντηση: ΑΠΟΡΙΕΣ
από Σωτήριος Μπούτας - Saturday, 9 February 2008, 9:00 PM
 

Καλησπέρα Αγγελική. Για την Broadcast IP απάντησε ο συμμαθητής σου. Το RFC του Subnetting αναφέρει γενικά κάποιους κανόνες που πρέπει να ακολουθούνται όταν γίνεται Subnetting. Μπορείς να το βρεις και να ρίξεις και μια ματιά μόνη σου ψάχνοντάς το στο Google. Το μόνο που πρέπει να θυμάσαι και το πιο σημαντικό είναι πως όταν κάνουμε Subnetting δε χρησιμοποιούμε το πρώτο και το τελευταίο υποδίκτυο γιατί μπορεί να κάνουν conflict με το κανονικό δίκτυο. Αυτό πια δεν ισχύει μιας και έχει διορθωθεί από τους κατασκευαστές δικτυακού εξοπλισμού.

Η διεπαφή βρόγχου επιστροφής ή αλλιώς loopback IP είναι διεύθυνση για testing purposes και περιλαμβάνει τις IPs του δικτύου 127.0.0.0 έως 127.255.255.255.

Φωτογραφία Αγγελική ΓΑΛΙΩΝΗ
Απάντηση: ΑΠΟΡΙΕΣ
από Αγγελική ΓΑΛΙΩΝΗ - Sunday, 10 February 2008, 2:56 PM
 

Σας ευχαριστώ & τους 2.