Φωτογραφία Αθανάσιος ΛΟΙΖΟΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ A subnetting
από Αθανάσιος ΛΟΙΖΟΣ - Thursday, 18 December 2008, 11:56 PM
 
Το παράδειγμα που περιέχεται στις σημειώσεις pdf χρησιμοποιεί 3 bits από τους hosts  και δημιουργεί 8 υποδίκτυα με μασκα 255.255.255.224 !
'Οπως καταλαβαίνω όλα τα υποδίκτυα έχουν αυτή τη μάσκα.
Γιατί στις απαντήσεις που έχω δεί μέχρι τώρα στο ερώτημα αυτό του Α subnetting χρησιμοποιούν όλοι διαφορετικές μάσκες, με αυτό τον τρόπο δεν φτιάχνουν για κάθε τμήμα της εταιρείας πολλά υποδίκτυα?
Δεν θα ήταν σωστό να ξεκινήσουμε και να πούμε "5 τμήματα οπότε και 5 υποδίκτυα" άρα με 3 bits αν πέρναμε από τους hosts έχουμε 32 =8 υποδίκτυα, μείον τα δύο που δεν τα χρησιμοποιούμε βάση του RFC standard μας μένουν έξι, έτσι έχουμε και ένα υπόλοιπο υποδίκτυο σε περίπτωση που ανοίξει και άλλο τμήμα τις εταιρείας,
 
Φωτογραφία Σωτήριος Μπούτας
Απάντηση: ΕΡΩΤΗΣΗ A subnetting
από Σωτήριος Μπούτας - Friday, 19 December 2008, 5:50 AM
 
Καλημέρα. Πρώτον σε όλα τα ερωτήματα δε θα λάβετε υπόψη το RFC και θα χρησιμοποιήσετε όλα τα υποδίκτυα και δεύτερον ο λόγος που έχουν διαφορετικές μάσκες είναι για να προσαρμόσουν τα υποδίκτυα με βάση τις ανάγκες των τμημάτων σε IP. Ο τρόπος που προτείνεις είναι πολύ σωστός, αλλά συνήθως όταν κάνουμε διευθυνσιοδότηση προσπαθούμε να αφήνουμε όσο το δυνατό λιγότερες κενές IPs στα υποδίκτυα ώστε να τις χρησιμοποιήσουμε μελλοντικά.