Σύνοψη Ενότητας

Ο βασικός στόχος αυτής της ενότητας είναι η γνωριμία και εξοικείωση με τους τελεστές (operators) της C. Οι τελεστές αποτελούν εκείνο το εργαλείο το οποίο μας επιτρέπει να επεξεργαζόμαστε και να μεταβάλουμε τα δεδομένα που βρίσκονται στις μεταβλητές. Θα παρουσιάσουμε το σύνολο σχεδόν των τελεστών της γλώσσας μέσα από αναλυτικά παραδείγματα κώδικα τονίζοντας, παράλληλα, τα σημεία στα οποία πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή.

Επιπλέον, θα παρουσιάσουμε το τρόπο ορισμού και χρήσης σταθερών σε ένα πρόγραμμα C, ενώ θα δώσουμε και ορισμένες διευκρινήσεις που αφορούν στη χρήση της scanf() για την ανάγνωση χαρακτήρων από το χρήστη και τα προβλήματα που μπορούν να δημιουργηθούν.

Από τη μεριά σας και σε πιο πρακτικό επίπεδο, θα πρέπει να συνεχίσετε την εξοικείωση με τα εργαλεία που θα χρησιμοποιήσετε για την ανάπτυξη προγραμμάτων, ενώ, όπως κάθε εβδομάδα, θα πρέπει να επιλύσετε το quiz της ενότητας και να υλοποιήσετε και να παραδώσετε την εργασία μέχρι την ημερομηνία που φαίνεται στην αντίστοιχη φόρμα.


Σε σχέση με το βιβλίο σας, μπορείτε να συμβουλευθείτε τα κεφάλαια 4 (το δεύτερο μισό) και 12.

Τελευταία τροποποίηση: Sunday, 2 June 2013, 7:37 PM